Vähene liikumine on ohtlikum kui ülekilod

TREENING: 20 minutit jalutamist päevas vähendab tunduvalt varase suremuse riski. Viimase uuringu järgi sureb Euroopas vähese liikumise tõttu kaks korda nii palju inimesi kui ülekaalu tõttu. Vähene liikumine on tervisele kahjulik. 

loe edasi

Parimad treeningud väsimuse korral

TREENING: Kõige tüüpilisem vabandus trennist loobumise puhul kõlab: „Ma olen liiga väsinud.“ Võib-olla seepärast, et see tundub kõige loogilisemana. Treenimine eeldab energiat ja loomulikult ei soovi me kurnatuna niigi väheseid energiavarusid kulutada.

loe edasi

Muusika aitab tõsta treeningu intensiivsust

TRENN: Intensiivsel treeningul võib olla mitmeid eeliseid, kuid sellel on üks selge miinus – see võib olla füüsiliselt ebameeldiv, mistõttu paljud inimesed otsustavad trenni katki jätta. Hiljuti avaldatud uuringust selgub, et muusika kuulamine võib muuta väsitavad treeningud lihtsamaks, utsitades inimesi oma saavutusvõime piire kompama.

loe edasi

Avasta laps iseendas ja asu treenima

TREENING: Väiksena vaatasime ilmselt kõik pingsalt kella, et joosta välja mängima. Meid ei heidutanud ei vihm ega sobiva treeningvarustuse puudumine. Seejuures ei tulnud mõttessegi iga päev peeglist biitsepsi ümbermõõtu kontrollida või hommikuti kaalule astuda. Täiskasvanuna on meie suhe treenimisse totaalselt muutunud. Sellest on saanud kohustus – füüsiline aktiivsus on asi iseeneses. Kehalise toonuse hoidmine pole enam lõbus. Mis sai mänguväljakul kogetud põnevusest? Aeg oleks üle vaadata põhjused, mis sind treenima panevad.

loe edasi

Kuus fitness’i reeglit, mida võid rikkuda

TREENING: Nii nagu leidub palju toitumis- ja kaalunõuandeid, mida on ebasoovitav järgida, võib saada ka treeningnõu, mis on eksitav või suisa valelik. Miks see oluline on? Sa tahad ju treeningsaalis veedetud ajast maksimumi võtta ja seejuures teha seda võimalikult turvaliselt.

Järgnevalt purustame kuus iidset treeningmüüti ja asendame need reeglitega, mis hoiavad su keha vormis ja tervena.

loe edasi

Lihtsaim viis 600 kalori põletamiseks nädalas

Mis siis, kui sul oleks võimalik pitsa tekitatud kahjud korvata ühegi kükita? Siit sulle hea uudis: see on võimalik! Sa võid kulutada 40 kalorit tunnis lihtsalt seistes. Niisugusele järeldusele jõuti Chesteri ülikooli teadlaste avaldatud uuringus.

loe edasi

Neli müüti kardiomasinate kohta

TRENN: Tund aega trenažööril garanteerib rahulolutunde, eriti kui ekraanile ilmuvad numbrid näitavad, et põletasid äsja 752 kalorit. See tekitab vau-efekti ning veendumuse, et võid endale hiljem väikese magustoidu lubada.

Teadmatus on õndsus, ütleb vanarahva tarkus, kuid see ei kehti kardiomasinate puhul. Mida sa ei tea trenažööri, jooksulindi või crosstrainer'i kohta, ei pruugi põhjustada küll otseselt füüsilist valu, küll aga mõjuvad tulemusi silmas pidades petlikult. Järgnevalt purustame mõned levinud müüdid kardiomasinate kohta, mis muudavad su suhtumist adekvaatsemaks.

loe edasi

Kuidas joostes kaalu langetada?

TRENN: Kas oled valinud kaalu langetamiseks jooksutreeningud? Enne alustamist tasub välja selgitada, mis sind motiveerib. Enamik algajaid hakkab jooksmas käima, et kaalu langetada või vormi koguda. Kui sind motiveerivad samad eesmärgid, siis oled õigel teel. Kuid kas joostes on võimalik üleüldse püstitatud kaalueesmärke saavutada? Kui palju on selleks tarvis joosta? Järgnevalt vastama kõige tüüpilisematele küsimustele, mis algajal jooksjal võivad tekkida.

loe edasi

Kevadele vastu liikudes

TRENN: Kevadel treeningrutiinis püsimine võib olla keeruline ülesanne. Kes soovib olla jõusaalis ajal, kui linnud laulavad ja päike paistab? Samas teame väga hästi, kui oluline on regulaarselt treenimine. Järgnevad viis nõuannet aitavad sul kevadhooajal treeningmoraali kõrgel hoida.

loe edasi

Jookse ennast vormi

TRENN: Vahel võib jooksmise puhul olla kõige raskem just toast väljaminek. Siit sulle kuus nõuannet, mis aitavad saavutada ideaalse vormi.

loe edasi