Vabane õhtustest isudest 22 Aug

 

 

Suudad terve päeva tervislikult toituda, kuid kui kell hakkab kaheksale lähenema, karjub aju söögi järele ning järsku oled endalegi märkamatult söönud ära üle 400 kalori? Siit sulle soovitused, kuidas oma õhtuste isudega võidelda:

 

Ületamatu magusaisu:

Õhtu tekkides on magusaisu raske kontrollida, sest väsinuna soovib keha kiiret energiat, mida leidub just suhkrus. Kiired süsivesikud suurendavad ajus serotoniini taset, mis muudab enesetunde väga heaks. Sellele leidub aga tervislikumaid alternatiive.

Vaheta kommid:

-         2 dl jogurti vastu. Nii säästad kaloreid ning saad tervislikumat valku.

-         1,5 dl kodujuustu ja marjadega. Kodujuust sisaldab valke ning marjades leiduvad antioksüdandid aitavad püsida rahulikuna.

-         Külmutatud banaan. Sisaldab B-vitamiini ja kaaliumi, mis suurendavad aju serotoniini taset, mis omakorda muudab meele rõõmsaks.

-         Kuivikleib šokolaadikattega. Täisteraleib täidab kõhtu ning samal ajal saab kaetud ka magusaisu.

 

Suur isu soolase järele:

Kui soovid elada tervislikult, ei ole kartulikrõpsud ning teised soolased näksid sinu jaoks. Võib-olla on selle põhjuseks liigne higistamine või raske treening, mille järel ei ole tarbitud piisavalt vedelikku? Vedelikupuudus tekitab isu soolase toidu järele.

Vaheta soolased näksid:

-         Poole liitri vee ning kuivikleiva vastu, millele on pandud 2 viilu sinki. Kiudained parandavad ainevahetust ning valk hoiab veresuhkru taseme ühtlase.

-         Juurviljakangide vastu, dipikastmeks kodujuust maitseainetega. Sisaldab vitamiine, antioksüdante, valku.

 

Isu rasvase järele:

Kas sul tekib õhtuti sageli isu kookide ja teiste rasva sisaldavate toitude järele? Rasv vabastab ajus signaalid, mis panevad end rõõmsalt tundma. Kuna täiskõhusignaale tekib vähem, tuleb tahtmine süüa üha rohkem.

Vaheta šokolaad ja saiakesed:

-         Peotäie mandlite vastu. Nii saad tervislikke, kolesterooli alandavat, tervislikke rasvhappeid, E-vitamiini ning kiudaineid.

-         Eelista tumedat šokolaadi, mis sisaldab vähemalt 50 protsenti kakaod. Kogus võiks piirduda 20 grammiga.

-         15 grammi pähkleid. Need täidavad kõhtu ning vähendavad halva kolesterooli taset. Lisaks sisaldavad pähklid valku, vitamiine, mineraale ning palju tervislikke rasvhappeid.

-         Üks kuivikleib juustuviiluga. Kuivikleib juustuga sisaldab kiudaineid ja valku.

 

Allikas: iform.se

loe ja kommenteeri