Kaalulangus ei taga endaga rahulolu 26 Aug

 

Hiljutine uuring näitab, et kaalulanguse positiivsed küljed on peamiselt füüsilised. Vaimne enesetunne sageli samale tasemele ei tule. Uuringus osales 1979 ülekaalulist ning rasvunud Inglismaal elavat täiskasvanut, kes olid vähendanud oma kehakaalu vähemalt viis protsenti viimase viie aasta jooksul.

Teadlased täheldasid märkimisväärset positiivset mõju osalejate füüsilisele tervisele, kuid märkasid, et kaalu langetanud kogesid sagedamini meeleolu langust kui need, kelle kehakaal ei olnud langenud. Meeleolulanguse tõenäosus suurenes 52 protsenti. Uuringu eesmärk ei ole pidurdada inimeste soovi kaalu langetada, sest see mõjub väga hästi füüsilisele tervisele. Küll aga ei peaks kaalulangetaja ootama, et kaalulangus on see, mis kõik probleemid lahendab. Teisisõnu peaks kaalulangetamise suhtes olema realistlik ning  valmis ka tagasilöökideks.

 Tänapäeva ühiskonnas nõuab tugevat tahtejõudu vältida kogu aeg ebatervislike toitude söömist   ning valmisolekut jääda sellega eemale paljudest toredatest hetkedest. Kõik, kes kunagi on dieeti pidanud, teavad, kuidas see võib mõjutada enesetunnet.

loe ja kommenteeri