Viis toitumisnippi süümepiinadeta lihavõttepühadeks 17 Apr

Lihavõtted on tähistamise aeg, mille juurde kuuluvad lisaks munadele ka paša, maiustused ning liha. Pühadelauas võib toitumine väga lihtsalt kontrolli alt väljuda, mistõttu tuleb leida mõistlik tasakaal. Järgnevad nipid aitavad sul toitumist ohjes hoida.

 

1.      Alusta päeva tšempionide einega. Kui teiste einekordade puhul ei pruugi sul olla võimalik kalorinormi kontrollida, saad sa seda hommikusöögi puhul igal juhul teha. Alusta päeva suure rohelise smuutiga, nii et keha oleks laetud toit- ja kiudainetest.

2.      Joo piisavalt vett. Aseta veekannu kurgi- või sidruniviilud, sest see parandab seedimist ja vähendab maksakahjustusi.

3.      Keskendu juurviljadele. Enne kui sukeldud maiustusi täis lihavõttekorvi või asud tühjendama juustuvaagnat, söö võimalikult palju juurvilju või salatit. Kiudained täidavad su kõhtu ja nii tarbid kokkuvõttes vähem ebatervislikku kraami.

4.      Pööra tähelepanu kogustele. Pool taldrikust olgu kaetud juurviljadega, veerand teraviljadega ja veerandi moodustagu proteiin. Kui sa soovid täpsemaid mõõtmisvahendeid, siis loobu tassist ja teelusikast ning kasuta oma kätt. Üks juustuportsjon on umbes pöidla suurune. Lihaportsjon mahub ära aga avatud peopessa. Rusikasse surutud käsi võrdub puu- või juurviljaportsjoniga. Teraviljaportsjon mahub kahe avatud peopesa peale.

5.      Saiakesed ja kommid viimasena. Alles seejärel, kui oled oma kõhu juurviljadest ja valgurikkast toidust täis söönud, võid nautida maiustusi. Kuigi ahvatlev on süüa ühekorraga ära 5-6 kommi, võta rahulikult ja naudi iga suutäit.

 

Allikas: http://www.fitsugar.com/

loe ja kommenteeri