Kuidas halval trennipäeval mitte käega lüüa?

HEIDI KIRJUTAB: Kui regulaarselt sporti teha, siis on loomulik, et ette tuleb nii paremaid kui ka halvemaid päevi. Enamasti tunnen ma ennast treenides suurepäraselt: olen motiveeritud, keha on puhanud ja värske, naudin pingutamist täiel rinnal ning trenn möödub kui linnutiivul. Mõnikord aga juhtub nii, et olen väsinud, lihased valutavad, trenn on raske ja motivatsioon pingutamiseks puudub. Kuidas sellisest ebameeldivast treeningust siis ikkagi võitjana välja tulla?

loe edasi

Tasakaalu leidmise keeruline teekond

HEIDI KIRJUTAB: Viimasel ajal olen ma hakanud elu natuke vabamalt võtma. Ma ei planeeri kõike ette ära. Ma ei muretse, kui mõni trenn jääb tegemata või kui mu söök pole ülimalt tervislik. Kui midagi läheb halvasti, näiteks kui ma söön ebamugavustunde tekkimiseni, siis ma ei hakka ennast kohe süüdistama. Olen justkui leidnud tasakaalu treeningute, toitumise, lõbutsemise ja nautimise vahel.

loe edasi

Mis tähendab elada tervislikult?

HEIDI KIRJUTAB: Viimasel ajal olen mõelnud sellele, kuidas „tervisliku eluviisi“ definitsioon minu jaoks aja vältel muutunud on. Alguses pidasin ennast „tervislikuks“ siis, kui tegin regulaarselt trenni ja toitusin teadlikumalt. Seejärel sain aru, et veejoomine, korralik uni, D-vitamiin, värske õhk, madal stressitase ja piisav puhkus on samuti väga olulised. Kas see ongi kõik?

loe edasi

Ideid igapäevase aktiivsuse tõstmiseks

HEIDI KIRJUTAB: Et oma päevas põletatud kalorite hulka suurendada ja aktiivne olla, ei pea ilmtingimata jooksmas või spordiklubis käima. Kaalu aitab suurepäraselt langetada ka spontaanne liikumine, kui kasutad ära erinevaid situatsioone, mis võimaldavad sul natuke trenni teha. Siin on sulle paar ideed, kuidas oma igapäevast aktiivsust ilma suure vaevata tõsta:

 

loe edasi

Anna jooksmisele uus võimalus

HEIDI KIRJUTAB: Viimasel ajal olen oma blogi kaudu saanud mitu kirja ja kommentaari stiilis „Veab sul, et suudad nii tihti jooksmas käia ja nii palju järjest joosta. Ma tahaks ka joosta, aga mu kehale lihtsalt ei meeldi jooksmine. See on minu jaoks nii raske“jmt. Need laused tuletasid mulle meelde ennast umbes neli aastat tagasi. Siinkohal tahan kirjutada endast kui jooksjast ning julgustada teisi inimesigi jookmist proovima.

loe edasi

Viis nippi, kuidas suvised grillipeod ilma kaalutõusuta üle elada

HEIDI KIRJUTAB: Grillihooaeg on alanud! Särisevad grillvorstid, maitsev šašlõkk, külm siider ja teised hõrgutised ei ole just kõige kaalusõbralikumad valikud, kui neid liiga tihti või suurtes kogustes tarbida. Kuidas öelda grillipidudele „jah“, aga kaalutõusule „ei“? Viska järgmistele nõuannetele pilk peale:

loe edasi

Toitumistrendid – mis on neil ühist?

HEIDI KIRJUTAB: Viimasel ajal on mulle hakanud tunduma, et iga teine kaalulangetaja kuulub ühte või teise toitumisega seotud „filosoofia“ rühma. Ühed pooldavad taimetoitlust, veganlust või toortoitumist. Teised eelistavad paleo dieeti, LCHF‘d või teisi madala süsivesikute osakaaluga toitumisstiile. Milline on siis neist see kõige parem? Kuidas on võimalik, et kõik need toitumisstiilid toovad postitivseid tulemusi? Kui toitumistrende lähemalt uurida, siis selgub, et need polegi üldse nii erinevad, kui esialgu tundub.

loe edasi

Kolm võimalust, kuidas hakata regulaarselt trenni tegema

HEIDI KIRJUTAB: Järjepidevus on kaalulangetamise puhul teadagi väga oluline – ainult järjepidevalt oma eesmärkide poole püüeldes tulevad ka soovitud tulemused. Nii on ka trennitegemisega: ühest trennist kuus ei piisa. Kui tahame näha muutusi, peame hakkama regulaarselt treenima. Kuidas muuta see võimalikult lihtsaks?

loe edasi

Kuus lihtsat viisi, kuidas menüüsse rohkem värve lisada

HEIDI KIRJUTAB: Söö vikerkaart! Mida värvilisemate toiduainetega on kaetud sinu taldrik, seda suurem on tõenäosus, et sööd tervislikult, mitmekülgselt ja kaalusõbralikult. Annan sulle kuus ideed, kuidas oma menüüd värvikirevamaks muuta.

loe edasi

Kuidas trenn enda jaoks kergemaks muuta?

HEIDI KIRJUTAB: Sa teed trenni ja pähe tikuvad negatiivsed mõtted: „Miks see nii raske peab olema? Millal see õudus ükskord lõpeb? Ma ei taha siin olla. Ma ei jaksa. Ma ei jõua“. Tuleb tuttav ette? Usun, et paljudki meist on kas rühmatrennis, jõusaalis, rattaga sõites, jooksurajal või kodus teleka ees treenides tundnud, et treenimine on raskeim tegevus maailmas. Ehk aitavad need nipid sul järgmine treening enda jaoks lihtsamaks muuta:

loe edasi