Viis nippi, kuidas suvised grillipeod ilma kaalutõusuta üle elada 18 Jun

Grillihooaeg on alanud! Särisevad grillvorstid, maitsev šašlõkk, külm siider ja teised hõrgutised ei ole just kõige kaalusõbralikumad valikud, kui neid liiga tihti või suurtes kogustes tarbida. Kuidas öelda grillipidudele „jah“, aga kaalutõusule „ei“? Viska järgmistele nõuannetele pilk peale:

 

1.  Ära mine peole näljasena

 

Võibolla tundub hea idee terve päev kaloreid kokku hoida, et õhtul saaks natuke lõdvemalt võtta. Suure tõenäosusega lõpeb see aga hilisema ülesöömisega. Milleks?! Parem söö päeva jooksul täiesti normaalselt, et peole jõudes ei oleks sa näljast nõrkemas.

 

2.  Tee päeva esimese poole sees trenni

 

Kui alustad juba hommikut kerge trenniga, oled terve päev tervislikul lainel. Paremaid valikuid on nii hoopis kergem teha! Lisaks sellele põletab su keha terve päeva jooksul rohkem energiat, kui niisama diivanil lebades.

 

3.  Söö seda, mida hing ihkab

 

Kui muidu soovitatakse grillides kas sealihast või magustoidust loobuda, siis minu meelest on hoopis targem süüa seda, mida sel hetkel kõige rohkem süüa soovid. Nii saad toidust täieliku rahulduse ning ei pea tundma, et oled millestki ilma jäänud. Ürita lihtsalt portsjonid väiksemad hoida.

 

4.  Naudi!

 

Söö aeglaselt ning keskendu oma toidule. Ära kugista raskesti seeditavaid toite nagu grillliha kiiruga alla, vaid mälu iga suutäis korralikult läbi. Heida oma meelest kõik muu kõrvale ning ära luba mitte millelgi muul oma tähelepanu toidult ja selle maitselt kõrvale juhtida enne, kui söömine on lõppenud. Naudi kõike, mida sööd!

 

5.  Hoia veeklaas ja tervislikud snäkid enda läheduses.

 

Suure tõenäosusega leidub seltskonnas inimesi, kes ei piirdu ainult ühe portsjoni šašlõkiga, vaid söövad terve õhtu läbi head ja paremat. Ära lase ennast sellest häirida! Sul on kõht täis ja hea olla. Kui aga tekib tunne, et tahaks ikka midagi näksida, siis joo lihtsalt vett või ampsa näiteks tooreid beebiporgandeid.

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri