11 põhjust, miks kaal ei lange 28 Apr

Sa sööd tervislikult, käid regulaarselt trennis, kuid kõigele vaatamata püsib kaaluseier muutumatuna. Põhjus võib olla halbades harjumustes ja salakavalates toitudes, mis sinu pürgimustele takistuseks osutuvad. Hea uudis on aga see, et sul on võimalik neist harjumustest lahti saada.

 

  1. Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et need inimesed, kes kasutavad toidu serveerimiseks salatitange, söövad kokkuvõttes umbes 30 protsenti vähem.
  2. Enamik inimesi unustab ära, et kaloreid võib manustada ka vedelal kujul. Seega ära imesta, kui värskendav mahlapakk sisaldab kahe-kolme söögikorra jagu kaloreid. Kõige kasulikum on asendada mahl veega, nii et kõik kalorid pärineksid toidust.
  3. Kas sulle meeldivad puuviljamaitselised jogurtid? Tea, et neid muudetakse fruktoosi abil magusamaks. Fruktoos erineb teistest magusainetest selle poolest, et see ei anna ajule märku, kui kõht on täis, mille tulemusena sööd palju rohkem, kui su organism vajab.
  4. 2013. aastal Prantsusmaal tehtud uuring tuvastas, et spordifännide söömisharjumusi mõjutavad otseselt nende lemmikmeeskonna tulemused. Edu korral varitseb ka palju suurem ülesöömise oht.
  5. Alkohol sisaldab ohtralt kaloreid, kuid tekitab samas ka isu, mistõttu pole harvad juhud, kui veini kõrvale tellitakse rikkalik juustuvalik. Seepärast tasub pärast 1-2 alkohoolset jooki juua alati vett.
  6. Hommikuhelvestest koosneva söögikorra puhul tuleb kolmveerand kaussi täita helvestega – see on standard. Samas mahub ühte kaussi alati rohkem helbeid, nii et kui sa täidad kausi ääreni ja kallad veel piima peale, siis võib juhtuda, et tarbid kokkuvõttes kaks korda rohkem kaloreid.
  7. Sa hellitad ennast magusaga liiga tihti. Kui sul on kombeks regulaarselt süüa komme, jäätist või krõpse, siis ole ettevaatlik – rahulduse saamiseks muutuvad portsjonid järk-järgult üha suuremaks. Soovid iga päev midagi maitsvat proovida? Hiljutine uuring kinnitas, et väikesed kogused pakuvad sama suurt rahuldust kui suured. Ära lase oma ajul sinuga trikitada.
  8. Kalorivabade karastusjookide joomist võib võrrelda vee valamisega bensiinipaaki, st see täidab küll auto paagi, kuid ei käivita mootorit. Kui sind tabab nälg, siis eelista vett, kuni sul on võimalik süüa tervislik eine.
  9. Kui sa loobud täielikult teatud toidugruppidest (süsivesikud, rasvad), siis ole valmis selleks, et ühel hetkel tekib sul nende järele vastupandamatu isu, nii et tarbid neid ebatervislikus koguses.
  10. Hilise unega inimesed söövad tavaliselt rohkem rasvaseid ja kaloririkkaid toite, võrreldes nendega, kes lähevad varakult magama. Pole siis ime, et nad on ülekaalulisemad.
  11. Treenimine võib tekitada kiusatuse rohkem süüa, kuid sellele kiusatusele ei pea järgi andma. Lisaks sellele hindavad inimesed üle jõusaalis põletatud kalorite hulka. Värske uuringu kohaselt võib siin aidata intensiivsem treening, mis väidetavalt vähendab söögiisu.

 

Allikas: http://www.womenshealthmag.com/

loe ja kommenteeri