Edulugu: Kuidas Tiinast Tublike sai (17) 15 Okt

 

Kaunis kaunimaks

Tiina kergema ja kaunimana

Usinamad duellikokkuvõtete lugejad on tähele pannud, et keegi Tublike on pea alati esirinnas, autahvlil ja ära mainitud. Juba maikuust peale pole tal olnud ühtegi kaalutõusu-nädalat. Kes ta selline on ja miks ta nii tublisti kaalu langetada suudab?

Tiina Kihulane (39) liitus Kaaluabiga tänavu kevadel pärast seda, kui ta enam peeglist ennast ära ei tundnud – vastu vaatas 130 kilo kunagise 75 kilo kõhna tüdruku asemel. Liigse kõhnuse all ei ole naine küll kunagi kannatanud, kuid põhilise põntsu andis siiski kolme lapse riburada pidi sünnitamine. Pärast sünnitust tuli iga kord 20-30 kilo korraga juurde! Ta proovis kaalujälgijate abiga alla võtta ja pärast esimest rasedust see korraks õnnestuski.

Pärast teist last aga olid kaalujälgijad kasutusele võtnud uue programmi ja see Tiinale enam ei mõjunud, pinguta või pihik lõhki. „No ja siis ta nii läkski. Armastaval abikaasal minu kehakaalu suhtes pretensioone polnud ja endal polnud aastaid aegagi peeglisse vaadata. Kuni ühel päeval selle aasta alguses see peegel mulle siiski ette jäi,“ ohkab Tiina.
Vanast harjumusest läks ta arvuti juurde ja hakkas vahepeal nime muutnud kaalujälgijaid guugeldama, aga ette jäi hoopis Kaaluabi lehekülg.

Tiina enne Kaaluabiga liitumist

Tiina enne Kaaluabiga liitumist

Esimese kolme päeva jooksul, mil ta proovis lihtsalt oma toidupalu üle lugeda, tuli talle hoobilt neli kilo juurde! Aga mees soovitas, et prooviks ikka veel, ärgu kohe loobugu. Alguses tundus arvestamine, mitu grammi võileiba või mitu milliliitrit suppi nahka pistetud, muidugi kummaline, aga Tiina kinnitab, et lõpuks tuli talle hoopiski hasart sisse.

Kaaluabi toitumise ülevaates selgus, et Tiina oli suures siiani söönud liiga vähe – ainult 900-1000 kcal päevas, naisterahva normaalne kogus on aga kuni 1500 kcal. Keha arvab väiksema kaloritehulga juures, et teda tahetakse näljutada, ja hakkab hoolsasti tagavarasid kõhtu ja kintsudesse koguma. Seepärast peaks sööma just täpselt ettenähtud hulga kaloreid, mitte liiga vähe.

Nüüd lööb Tiina enne tööpäeva lõppu oma selleks hetkeks söödud kalorid kokku, paneb veebisaidile kirja ja siis selgub , kas ta saab sel päeval veel õhtusööki omale lubada või mitte. Ja kui ei saa?

Viimane viimistlus juuksur Caroli poolt

Viimane viimistlus juuksur Kareli poolt

„Siis joon õhtuks ainult klaasitäie mineraalvett, ja kõik,“ kinnitab usin kaalulangetaja, kellel pole süstemaatilisest kalorilugemisest peale olnud mitte ühtegi kaalutõusu nädalat, ainult puhas miinus kogu aeg!

Viimasel reedel kaalus Tublike juba 112 kilo. Algul hakkas nahk lotendama, tunnistab naine, kuid nüüd on see tänu vesiaeroobikale ja veealusele massaažile ilusasti tagasi tõmmanud.

Et rohkem trenni teha, lasi ta omale koolis, kus ta töötab, anda spetsiaalselt kabineti 4.korrusele – et oleks rohkem käimist. Jooksmas käimine on tunduvalt väsitavam, seletab Tiina, sest jooksmise puhul kestab pingutus pikka aega. Aga trepist üles on hea lühike distants, tead, millal lõpeb. Aga see-eest mitmeid ja mitmeid kordi päevas.

Liiga usina treenitegemise eest Tiina aga hoiatab – siis hakkab keha hoopis lihaseid kasvatama ja kaal jääb seisma. Tänavusuvine suurim kaalulangus – 1,8 kg nädalas, tuligi Tiinal just siis, kui ta lõpuks otsustas pingsast trennitegemisest loobuda.

Kaia Triisa Tiinat kauniks tegemas

Kaia Triisa Tiinat kauniks tegemas

Maardu Gümnaasiumis, kus Tiina õpetajana töötab, on tema kaalulangetamine väga positiivselt kolleegide pilgu all ja ta ei häbene oma võitlust kehakaaluga sugugi. „Kui ikka öeldakse, et ma näen 20 aastat noorem välja, siis on väga hea tunne“!

Oma soovkaaluks peab Tiina 75 kg, sest kunagi on ta nii vähe ju kaalunud. Normaalses tempos, umbes pool kilo nädalas kaotades loodab ta selleni jõuda järgmise aasta sees. Tegelikult, tunnistab ta, on ta iga kord Kaaluabi autahvlile sattudes pisut murelik ka – tema jaoks korraga ligi kilo maha võtta tähendab hoopis seda, et ta ei suuda oma kaalu kontrolli all hoida. Mis tasa ja targu on läinud, see jääb paremini püsima, on Tiina moto.

 

Ilusalong Fashion Hair, mis aitas Tiinal veelgi kaunimaks muutuda

Ilusalong Fashion Hair, mis aitas Tiinal veelgi kaunimaks muutuda

Tiina sööginipid:

  • Õhtul eelista juurvilju, mitte puuvilju.
  • Leiba-saia katsu süüa päeva esimeses pooles.
  • Rasvast ei tule loobuda, sest teatud hulk rasva on kasulik, pane kasvõi ainult võid leiva peale.
  • Üle poole kilo nädalas ei maksa alla võtta.
  • Mida aeglasemalt ja ühtlasemalt kaalu alandada, seda paremini kaal püsima jääb.

Tiina lugu saad lugeda ka ajakirjast Naisteleht, ilmunud 15.10.2010.

Kui oled valmis ka enda lugu teistega jagama, kirjuta palun kaaluabi@kaaluabi.ee ning me võtame Sinuga ühendust.

Kaaluabi.ee tänab ilusalongi Fashion Hair, juuksurit Karelit ning jumestuskunstik Kaia Triisat Tiina veelgi kaunimaks tegemise eest!

fashionhair

loe ja kommenteeri