Surimi söögiks: Pille teeb krabiliha-maisi suppi (2) 03 Mai

VIDEO: Nami-Nami looja ja hobikokk Pille Petersoo retsepti järgi valmib toitev kõhutäis, mis pakub uue maitseelamuse ja sobib maisi tõttu ka magusaisu peletamiseks.

SUPIPÕHI:

  • 400 g purk konserveeritud maisi (kontrolli, et suhkrut pole lisatud, pane 4 spl maisiteri kõrvale)
  • 2,5 dl piima
  • 5 dl kanapuljongit
  • 1 tl riivitud ingverit (võib ka rohkem)
  • 1 spl sidrunimahla
  • soola ja musta pipart

GARNEERING:

  • 1 spl võid
  • 4 spl konservmaisi (need, mis alguses kõrvale panid)
  • 1 tl riivitud ingveri
  • 1-2 hakitud rohelist sibulat (soovitavalt heledat osa)
  • 1 spl sidrunimahla
  • 120-150 gr surimit (nt krabimaitselised tükid või lumekrabi)
  • värsket koriandrit või peterselli
  • soola ja musta pipart

Valmista esmalt supipõhi. Pane mais ja piim kannmikserisse ja püreesta ühtlaselt. Pane potti, lisa puljong, ingver, sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Garneeringu jaoks kuumuta pannil või. Lisa mais, ingver, roheline sibul. Maitsesta sidrunimahala, soola ja pipraga.

Kuumuta paar minutit, siis sega juurde surimi. Kuumuta kiiresti läbi, siis sega juurde maitseroheline. Serveerimiseks tõsta supp taldrikule, seejärel tõsta keskele kuhjake garneeringut. Kui kasutad külmutatud maisi, siis kuumuta seda esmalt piimas 10 minutit, siis püreesta.

Vaata ka videost, kuidas Pille suppi keedab:

Krabiliha-maisi supp from Taevas Ogilvy on Vimeo.

LOE LÄHEMALT: Mis on surimi?

 

loe ja kommenteeri