Jalutuskäigud langetavad veresuhkru taset 08 Veeb

Rahulik jalutuskäik pärast õhtusööki langetab kõrgele kerkinud veresuhkru taset. Norras tehtud uurimuse kohaselt ei ole veresuhkru taseme langetamiseks tarvis rangeid dieete ega higiseid treeninguid, piisab kergest jalutuskäigust.

 

Oluline on end liigutada, et lihased aktiveeruksid ning veresuhkru tase langeks. Jalutuskäigud on selleks eriti sobivad.
 
Kõrge veresuhkru tase võib põhjustada trombi, vähki ning infarkti. Ka diabeedihaiged, kellel on kõrge veresuhkru tase, saavad jalutuskäikude abil insuliini taset madalamaks muuta. Teadlaste väitel on söögikorrale järgnev kõrge veresuhkru tase tüüpiline eriti meeste puhul. Paljud peavad seepärast võtma ka ravimeid.
 
Naiste eeliseks peavad teadlased söömisele järgnevaid majapidamistöid: nõudepesu, laua koristamine jne, millest veresuhkru taseme langetamiseks piisab. Aitab ka sellest, kui arvutiekraani taha naasmise asemel tehakse midagi püstijalu seistes. 
 
Veresuhkru tase näitab, kui palju suhkrut leidub veres, seda mõõdetakse millimoolides ühe liitri kohta. Kõrge veresuhkru tunnuseks on suurenenud janu, suurem uriinikogus, väsimus ning hägune nägemine. Pika aja jooksul võib see viia trombi, vähi ja infarktini. Diabeedi puhul on veresuhkru tase keskmisest kõrgem.
 
Veresuhkru taseme langetamiseks:
 
  • Füüsiline aktiivsus
  • Väldi puhast suhkrut
  • Söö regulaarselt, nii hoiad veresuhkru taseme ühtlasena
  • Vali aeglased süsivesikud nagu täisteraleib ning täisterapasta
  • Stress mõjutab veresuhkru taset, seepärast väldi stressi
 
loe ja kommenteeri