Kahe kuuga paremasse vormi – START! (2) 16 Jaan

Olen oma teekonnal tervislikuma ja sportlikuma mina poole õppinud nii mõndagi. Kõige paremini olen vist aru saanud sellest, et TRENN on maailma efektiivseim stressileevendaja, ning tänu aktiivsele eluviisile olen ma sõna otseses mõttes õnnelikum inimene.

Ma tunnen sportimise mõju iga päev, mil ennast natukenegi liigutan. See tunne trenni ajal ja eriti pärast trenni on PARIM ning mul on nii kahju, et enamik inimesi peavad sporti „hullude“ hobiks, kellel pole midagi targemat paremat teha.

Kahjuks on aga nii, et vaatamata oma küllaltki aktiivsele eluviisile, ei kajastu tulemused alati peeglisse vaadates. Jah, ma olen muutunud tunduvalt tugevamaks ja vastupidavamaks. Veel aasta tagasi ei oleks ma suutnud hingeldamata isegi ühte kilomeetrit joosta, kuid sellegipoolest ma ei NÄE tulemusi – välimuselt ei ole ma ühe aastaga kuigi palju muutunud. Ja ma saan ajapikku aru, et ma pean oma välise vormi parandamiseks midagi teisiti tegema.

Eesmärgid:

  • nähtavamad lihased ehk väiksem rasvaprotsent
  • kaalu alandamine rasva arvelt, et ma suudaksin kiiremini joosta
  • energiadefitsiidist hoolimata lihaste säilitamine
  • hea enesetunne ning rahulolu oma välimusega

Eesmärkide saavutamiseks pean ilmselgelt muutma oma söömisharjumusi. Minu probleem seisneb selles, et mulle lihtsalt meeldib kohutavalt süüa: ma söön liiga palju, kui toit on hea; söön edasi, kuigi kõht on täis; söön igavusest või muudest emotsioonidest tulenevalt. Lühidalt – ma pean oma menüüd piirama.

Õnneks on Kaaluabi süsteem nii lihtne, et kalorite lugemine pole mingi probleem. Järgmise kahe kuu jooksul üritangi päevas keskmiselt 1800 kilokalorit süüa ning rohkem tähelepanu pöörata valkude, rasvade ja süsivesikute vahekorrale. Ühel päeval nädalas kavatsen aga toidupäevikut mitte täita ning süüa nii palju kui tahan. Trenni teen jätkuvalt umbes 5-6 korda nädalas, et säilitada lihased ja põletada rasvu.

Võtsin ka mõõdud ja tegin endast pilti (vt artikli juures olev pilt), et kahe kuu pärast saaksin tulemusi võrrelda. Avaldan need kindlasti ka veebruari lõpus Kaaluabis.

Miks ma seda teen?

Esiteks, ma tahan endale keha, millega võin rahul olla. Seetõttu me siin Kaaluabis ju olemegi?!

Teiseks, mu sooviks on teistele inimestele näidata, et tähtis ei ole kaalunumbri langetamine, vaid mõõdud, peegelpilt ja ENESETUNNE! Minimaalse toitumisega ning rangete dieetidega ei toimu kaalulangus mitte ainult rasva, vaid ka musklite arvelt. Sellest on kahju, sest just tugevad luud ning lihastoonus teevad meid terveks, saladeks ning annavad meile n-ö vormi.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

 

loe ja kommenteeri