Kuus lihtsat viisi, kuidas menüüsse rohkem värve lisada 13 Mai

Söö vikerkaart! Mida värvilisemate toiduainetega on kaetud sinu taldrik, seda suurem on tõenäosus, et sööd tervislikult, mitmekülgselt ja kaalusõbralikult. Annan sulle kuus ideed, kuidas oma menüüd värvikirevamaks muuta.

 

1.  Marjad hommikupudru peale.

Mustikad, vaarikad, maasikad, ploomid, kirsid – kõik marjad sobivad kuumale pudrule lisandiks ideaalselt. Minu viimane avastus on külmutatud vaarikad, mis muudavad mu muidu igava kaerahelbepudru hoopis rõõmsamaks ja maitsvamaks.

 

2.  Smuuti sisse rohelist.

Kas oled proovinud smuuti sisse spinatit või avokaadot lisada? Nende maitset tunda ei jää, isegi kui smuuti omandab toreda helerohelise värvuse. Vitamiinipomm, kas pole?!

 

3.  Omlett värviliste aedviljadega.

Mina olen suur omletisõber – see on nii lihtne ja toitev eine. Et aga omletti natuke värvidega turgutada, võib pannile lisada näiteks tükeldatud punast paprikat, seeni, suvikõrvitsat ja rohelist sibulat.

 

4.  Puuviljad vahepalaks.

Šokolaadi või saiakese asemel eelista värve! Õunad, banaanid, kiivid, apelsinid ja kõik teisedki puuviljad aitavad hädast välja, kui kõht ühtäkki tühjaks läheb.

 

5.  Midagi värsket võileiva vahele.

Tavalisest juustuleivast on lihtne teha värvidest pakatav eine. Rohelised salatilehed ja kurk, punane tomat, kollane paprika - võimalusi on mitmeid!

 

6.  Köögiviljad küpsetiste sisse.

Kõrvits ja porgandid sobivad imehästi keekside ning kookide valmistamiseks. Proovi ka näiteks riivitud suvikõrvitsat muffinite taignasse poetada.

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri