Ma poleks iial arvanud, et mind peetakse ilusaks naiseks (1) 03 Okt

MINU KAALULUGU: Olen olnud lapsepõlvest saati pontsakas, aga kunagi pole arvanud, et olen paks. Kuni ühel hetkel firma jõulupeoks oli vaja pidulikumat riietust. Läksin uhkel sammul poodi ja minu hämmastuseks pükste number oli 46. Koju jõudes kaalusin end ja number, mis ette lõi oli 83 kg. Arvestades, et olen 156 cm pikk, siis olin šokeeritud! Olin 23-aastane, noor inimene, elanud klapid peas, arvates, et mul pole häda midagi.

Istusin iseendaga maha ja hakkasin arutama, et kuidas see kõik nii läinud on? Jõudsin järeldusele, et füüsiline aktiivsus on olnud väike ning liiga palju head ja paremat menüüs. Oli aeg muutusteks.

Esialgu hakkasin sõbrannaga jalutamas käima — kuna tema oli beebiootel, siis tahtis ta väga end liigutada. Koos ikka lõbusam. Alguses oli väga raske, võttis hingeldama ja olin pärast 4 km ikka väga väsinud. Üritasin jalutamas käia pea iga päev. Menüüst jätsin kõik praetud ja rasvased toidud välja. Jõin palju vett. Kodus tegin alguses ise treening-DVD pealt harjutusi lisaks. Kuna sõidan ühistranspordiga, siis võtsin endale eesmärgiks tulla üks peatus, hiljem kaks peatust varem bussilt maha ja head muusikat kõrvaklappides nautides tööle jalutada. See mõjus ja hästi veel, esimesed kilod kadusid kiirelt.

Kui 5 kg oli allavõetud otsustasin minna trenni. Tahtsin tantsida. Hea töökaaslase soovitusel läksin bailatinosse. Väga super! Muusika on kaasahaarav ja seltskond mõnus. Õppisin oma keha tundma ja avastasin, et mul on puusad, mis isegi liiguvad.

Minu eesmärgid olid esialgu väikesed, et saaks 80 kg peale ja et täna kõnniks kiiremini ning rohkem. Leidsin, et väiksemaid eesmärke on emotsionaalsemalt lihtsam täita, kui kogu aeg mõelda, et mul vaja 23 kg maha võtta või isegi rohkem. Ennast distsiplineerides ja pingutades võtsingi tasa ja targu 1,5 aasta jooksul 23 kg alla. Liigutasin end vähemalt 4x nädalas, jälgisin, mida sõin ning muutsin oma mõtlemist. Õppisin endast lugu pidama!

Kõige toredamad on need komplimendid, mille osaks olen saanud. Poleks iial arvanud, et mind peetakse ilusaks naiseks. Inimesed ei tundnud mind tänaval ära ja kui tundsid, siis olid väga üllatunud, eriti minu positiivsest meeleolust ja välisest muutusest. Enesehinnang tõusis 100% ja tundsin olevat kõige ilusam naine maamunal.

Olen suutnud oma kaalu hoida enamvähem 5 aastat ja eks neid mõne kiloseid kaalukõikumisi tuleb ette. Hetkel alustasin uuesti treeningutega, seekord heviaeroobikas. Kõik on ainult tahtmises kinni! Elu on lihtsalt mõnus ja seda tuleb nautida täiel rinnal.

Avaldatud: http://naistekas.delfi.ee/tervis/figuur/?l=n

loe ja kommenteeri