Mis motiveerib mind trenni tegema? 05 Jul

Motivatsioonipuudus ei ole minu jaoks võõras. Alles paar aastat tagasi pidin ennast lausa sundima, et trenniasjad kokku paneksin ning sammud spordiklubi poole sätiksin. Mõnikord jätsin trenni üldse vahele – küll olin liiga väsinud, küll kõht valutas, küll pidin õppima jne jne. Vabandusi oli alati kergem leida, kui trenn lihtsalt ära teha. Nüüdseks olen muutnud oma suhtumist ning motivatsioonist enam puudu ei tule. Mis mind siis motiveerib trenni tegema?

Tunne. Iga kord, kui ma ei viitsi toolilt püsti tõusta ega välja minna, mõtlen erilisele tundele, mis mind peale igat treeningut valdab. Kui see esimene samm on tehtud, läheb edasi juba palju libedamalt.

 
Areng. Kui ma näen, et ühel aastal jooksen 10 km ajaga 60 minutit ja järgmisel aastal läbin sama distantsi juba 50 minutiga, siis on see minu jaoks ikka tõeliselt motiveeriv. Lisaks sellele tekib pisike hasart – kas suudan ennast veelgi paremasse vormi viia?
 
Võistlused. Olen sellest Kaaluabis juba mitu korda kirjutanud, kuidas rahvaspordiüritused ning nendega kaasaskäiv eneseületus mind motiveerivad. Jälgides erinevate võistluste osalejate arvu tõusutrendi, siis ei ole ma kindlasti ainuke.
 
Toit. Absoluutselt kõik söögid maitsevad kümme korda paremini, kui olla tõeliselt näljane! Kuigi öeldakse, et toiduga ennast premeerida ei tohiks, ei ole selles minu meelest midagi halba, kui pärast intensiivset treeningut endale midagi meelepärast lubad.
 
Trenniriided. Uued spordirõivad ja treeningvarustus on samuti head motivaatorid. Kui ostan endale näiteks uued trennipüksid, siis ma kibelen neid kohe järele proovima. Eks see ole kallis lõbu, aga kui sport on elus olulisel kohal, siis tasub võimaluse korral uute asjade ostmine ennast igati ära.
 
Blogi. Sellest ajast peale, kui hakkasin treeningpäevikuna blogi pidama ning spordiga seotud edusammudest ning tagasilöökidest avalikult kirjutama, kasvas ka märkimisväärselt mu liikumisega seotud motivatsioon. Soovitan seda kindlasti ka teile.
 
Muusika. Uued laulud mp3-mängijal motiveerivad mind päris tihti spordiga tegelema, sest muul ajal ei ole mul muusika kuulamiseks lihtsalt aega.
 
Teised. Kui ma näen kas või tänaval teisi inimesi jooksmas, siis lähen ma tavaliselt kadedusest roheliseks – tahan ka! See energia, mis tervetest ja tublidest inimestest kiirgab, motiveerib mindki rohkem pingutama.
 
Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.
loe ja kommenteeri