Positiivne mõtlemine ja kaalulangetamine 20 Aug

Viimastel nädalatel oli mu toitumine korrast ära – tavapäraste köögiviljaroogade asemel sõin vaid juustu, leiba ja teisi kaloririkkaid toite, mis tekitasid mulle ebameeldiva enesetunde. Ka trennideks puudus motivatsioon, mis minu puhul on pigem erakordne. Mõtlesin siis, et mis mul ühtäkki viga on. Sain aru, et argipäevade stress oli suutnud mu muidu positiivse ellusuhtumise negatiivsele lainele viia ning ma nägin igas olukorras vaid halba. See mõjutas aga kogu mu tervislikku eluviisi.

Usun, et positiivsus aitab kaalulangetamisele tohutult palju kaasa. Kui keskenduda vaid sellele, et kaalunumber üldse ei liigu või et jälle sai liiga palju magusat söödud, on raske endas jätkamiseks motivatsiooni leida. Stressihormoonide vallandumisel on veelgi raskem kaalu kaotada ning tekib nõiaring, millest välja tulemiseks aitavad eelkõige uued, värsked, positiivsed mõtted ja teod! Kuidas siis säilitada positiivsus rasketel hetkedel? Mina toimisin nii:

Ümbritse ennast positiivsete inimestega

Mõned inimesed annavad sulle energiat ja teised jällegi röövivad seda. Nii positiivsus kui ka negatiivsus on nakkavad, seega ole kindel, et sinu ümber on õiged inimesed. Näiteks minu spordiklubis on spinningutreeneriks üks noormees, kes on kogu aeg üliheas tujus. Tema naeratus ja olek on nii siirad, et tema trennist lahkudes olen isegi üks suur rõõmurull.

Ära muretse asjade üle, mida sa ei saa muuta

Naised, naised, naised – eriti teie! Ei ole mõtet mineviku üle pead murda ja liiga palju mõelda, sest möödunut ei saa nagunii muuta. Ka teiste täiskasvanud inimeste pärast muretsemine ei vii mitte kuhugi, sest see on nende, mitte sinu elu. Samuti ära mõtle sellele, et sul läheb veel nii kaua oma eesmärkide täitmiseks. Aeg möödub ju nagunii, ükskõik, kas veedad oma õhtud diivanil lebades või spordisaalis.

Tunne rõõmu väikestest asjadest

Eriti mis puudutab kaalulangust, on minu meelest väga oluline just neid pisikesi edasiminekuid hinnata. Kui kaotasid nädalaga „vaid“ 100 grammi, on tegemist ju ikkagi kaalulanguse, mitte -tõusuga. Ole enda üle uhke!

Oska enda üle naerda

Kõrvetasid õhtusöögi ära? Mis siis, vähemalt kordki läks sul söömine meelest ära! Ajasid kakaopulbri põrandale ja terve köök on pruuni pulbrit täis? No vähemalt lõhnab nüüd kogu elamine šokolaadi järgi, kas pole tore?! Käisid oma uue maanteerattaga kolm korda külili? Naera enda üle, sest kindlasti nägi see hirmnaljakas välja! Tihti on just pisiasjad need, mis tõmbavad meie tuju nulli. Kui aga võtta vabalt ja lihtsalt naerda, tundub maailm jälle palju värvilisem.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri