Riina kaalunumber algab nüüdsest seitsmega 08 Dets

Riina on Kaaluabi.ee ja Delfi Naisteka projektiga seotud olnud nüüdseks juba seitse kuud ning selle aja jooksul on tema kaalu algnumber muutunud kaks korda - algselt 93,9 kilogrammi kaalunud naine kaalus veel novembri lõpus 79,3 kilo. Ka kõik teised strateegilised näidud on Riinal langenud ning nüüdseks mõtleb ta juba sellele, kuidas saavutatud figuuri edukalt säilitada. Lisaks sellele üritab Riina toitumisnõustaja Kaja abiga oma magusaisust lahti saada.

Novembri alguses võis Riina rõõmustada, sest tema riidekapis ei leidunud enam ühtegi eset, mis talle selga ei oleks läinud. Probleem seisneb praegu pigem selles, et mõni ilus kostüüm on nüüdseks liiga suur, kuid loobumine nendest tundub liiga raske. Lõpuks suutis Riina siiski südame kõvaks teha, jagades osa garderoobist niisama laiali ja viies teise osa müüki: "Sellega tahan endale selgeks teha, et tagasiteed enam pole. Kui olen siiani tubli olnud, siis pean saama ka edaspidi oma kaalu kontrolli all hoidmisega hakkama," kommenteerib ta oma otsust.

Selline suhtumine indikeerib, et Riina vaatab julgelt tuleviku suunas. Raske aasta, mille jooksul Riina mitme kilo võrra kergemaks sai, lõpetuseks tuleks aga vaadata just tagasi. Riina edulugu illustreerivad järgmised numbrid:

Algkaal oli 93,9 kg nüüd 79,3 kg — kaalukaotust 14,6 kg;

rinnaümbermõõt oli 113 cm, nüüd 102 cm — kadunud 11cm;

keskkoht(kõhu ümbermõõt) oli 110 cm, nüüd 97 cm — kadunud 13 cm;

vöökoht(kõige kitsam koht) oli 97, nüüd 85,5 cm — kadunud 11,5 cm;

puusaümbermõõt oli 119 cm, nüüd 108 — kadunud 11cm; reieümbermõõt vähenenud 5,5 cm ja käevarre ümbermõõt 4 cm võrra.

Seega on Riina 14,6 kilole lisaks kaotanud tervelt 56 sentimeetrit ja kuna need mõõdud pärinevad veel novembrikuust, siis tõenäoliselt on tulemused nüüdseks veel rõõmustavamad. Toitumisnõustaja Kaja oli aga meeldivalt üllatunud, kui Riina nende kohtumisele tuttava kleidiga saabus, mida Riina oli kandnud ka nende esimesel kohtumisel, kuid siis kotis. See kleit oli Riina jaoks üheks motivaatoriks ning innustavaid motivaatoreid soovitab Kaja otsida ka teistel kaalujälgijatel: "Selleks sobib hästi mõni vana armas riideese, mis juba aastateks kappi on jäänud, mõni sportlik saavutus, näiteks võtta osa alustuseks kepikõnni poolmaratonist ja siis vaikselt suurendada oma eesmärki kuni Tartu maratonini välja. Seada omale eesmärke on üks olulisemaid aspekte eduka kaalulangetuse protsessi juures ja kindlasti ka lahutamatu osa hiljem kaalu säilitamise juures!"

Kaja leidis Riina edusammudest hoolimata tema toitumises endiselt mõningaid puudujääke, milledest peamine on jätkuvalt Riina magusaisu. Novembris muutus isu eriti suureks ning ühte nädalapikkust perioodi kirjeldab Riina ise mõistega "magusamaraton". Õnneks oli kaal Riina vastu armuline, osalt ka ehk Viimsi Tervis Spas toimunud treeningute tõttu, ning Riina kaal tol nädalal hoopis langes paarisaja grammi võrra. Treeningud treener Kerstiga on olnud piisavalt intensiivsed, nii et Riina on pidanud tõdema, et võtab jala peale trenni töntsik küll ja ka järgmisel päeval annab eelmise päeva higistamine endast tunda.

Treener Kerstilt sai Riina ka hüva nõu, kuidas magusaisu vastu võidelda. Imerohu nimi on kaneel ja seda tuleks väikestes kogustes erinevatesse söökidesse-jookidesse lisada. Esimesed katsetused läksid Riinal paraku aia taha, sest kaneel kas ununes sootuks panemata või oli selle lisamiseks juba liiga hilja ning lõpuks lõppes kaneel Riina kodus üldse otsa. Riina loodab siiski, et koduste varude täiendamine kaneeli ja ingveriga aitab tal magusasõltuvusest lahti saada.

loe ja kommenteeri