Seitse abinõud rämpstoidust hoidumiseks 03 Aug

Kuidas loobuda isuäratavast šokolaaditahvlist, kaloririkastest küpsistest ja kõikvõimalikest snäksidest, mida tegelikult üldse süüa pole vaja? Siin ära toodud nõuanded aitavad ennetada 99 protsenti juhtudest ning panevad piiri puuduvale ühele protsendile.

Ole otsustav

Dieedid ebaõnnestuvad, kuna seatud eesmärgid võivad olla liiga ambitsioonikad. Kui eesmärk on kuue kuu jooksul oma kaalu jälgida, siis võib üks burger või rasvane koogitükk kerge apsuna tunduda. Sellist mõtteviisi tuleks aga vältida, püstitades endale realistlikke eesmärke, millest sul on võimalik sajaprotsendiliselt kinni pidada, isegi kui dieet kestab vaid mõne päeva.

Leia enda jaoks piisavalt motivatsiooni

Kui sinu dieedi ainsad eesmärgid on kosmeetilist laadi, näiteks soovid suveriietes hea välja näha, siis on vähetõenäoline, et sa pikaks ajaks oma dieedile truuks suudad jääda.

Lahendus: leia piisavalt lisamotivatsiooni, pidades päevikut, kuhu märgid enda strateegiliste mõõtmete kõrval ülesse ka andmed migreeni, kõrvetiste, akne, gangrenoossete haavandite ning une kvaliteedi kohta. Avastus, et sinu dieet tõstab ka sinu üleüldist elukvaliteeti, võib anda hulga lisamotivatsiooni.

Vigadest tuleb õppida

Olgu, sa andsid jälle ihale järgi. Mis on su järgmine samm? Unusta oma eksimus ära. Üks eine ei määra veel dieedi tulemust, seega ära arva, et oled nüüd ebaõnnestunud või rongist maha jäänud. Tee endale põhimõtteks, et peale iga sellist eksimust järgneb vähemalt viis tervislikku einet või snäkki. Nii võid olla kindel, et 80 protsenti ajast toitud õigesti.

Astu magamistoast kööki

Sa oled kindlasti seda juba varem kuulnud, kuid kordamine on tarkuse ema. Kui sa magad kuus kuni kaheksa tundi ööpäevas, kuid jätad hommikusöögi söömata, siis töötab sinu organism tööle jõudes üksnes aurude najal. Nii asud kontoris koheselt „suhkrujahile“ ning seda pole raske leida.

Korrasta oma riiuleid

Kui mitu korda oled sa keset ööd tormanud poodi, et oma isu rahuldada? Arvatavasti mitte nii tihti, kui sa oled selleks külmkapi ust avanud. Mida lähemal on meie ihade objekt, seda kiiremini ning hõlpsamalt me ihale järgi anname. Seega eemalda majapidamisest ohtlikud snäkid ning asenda need mandlite ning erinevate pähklisortidega, juustu, puu- ja juurviljadega, tuunikalakonservide, kana ja lõhega. Sama käib ka töö juures asuvate kappide kohta.

Mõtle nagu biokeemik

Orgaanilisest suhkruroost tehtud küpsised kõlavad täpselt nii, nagu neid võiks süüa sinu joogaõpetaja, kuid need ei aita tal liibuvatesse retuusidesse mahtuda. Rämpstoit on ikka rämpstoit, sõltumata sellest, mis nime all seda reklaamitakse. „Looduslikud“ maitseained nagu mesi tõstavad veresuhkru taset samamoodi nagu suhkur. Kui sa sööd küpsiseid, siis aktsepteeri vähemalt ise, et sa ei pea oma plaanist kinni. Reklaami ohvriks langemine toob endaga üksnes jama kaasa.

Võitle petliku näljatunde vastu

Kas sa tunned isu kommide järele, kuigi sa sõid alles tund aega tagasi? Kujutle kommide asemel, et sinu ees laual on taldrik värskelt grillitud loomalihaga. Kui sa oled tõepoolest näljane, siis tekitab see kujutluspilt üksnes isu juurde. Vastasel juhul viskab aju sulle vingerpusse. Vaheta keskkonda, tehes tööpostil venitusharjutusi või tegele mõne teise tööülesande lahendamisega.

Allikas: womenshealthmag.com

loe ja kommenteeri