Alustame jalutamisega! 06 Nov

Jalutuskäik värskes õhus on kasulik mitmel põhjusel: seda on võimalik teha kõikjal ja alati, see on täiesti tasuta, ei nõua mingit väljaõpet ega plaani. Värskele õhule lisaks pakub jalutuskäik looduselamusi ning annab võimaluse sõbrannaga muljetamiseks ning uute muljete kogumiseks.

Peaaegu kõik need, kes regulaarselt jalutavad, teevad seda oma tervise nimel. Suureks plussiks jalutamise juures on võimalus valida iseseisvalt kõndimise kiirus ning sagedus. Spordiklubide poolt organiseeritavate treeningute kõrval on see treeningvorm jäänud aga sageli tahaplaanile kui liiga „kerge“. Tegelikult on viimastel aastatel läbi viidud uuringud näidanud, et regulaarsel jalutamisel on mõõdetavaid eelised:

  • paraneb hapniku omastamisvõime
  • väheneb südame löögisagedus puhkeolekus
  • vererõhk langeb
  • paraneb südame ning kopsude olukord

Lisaks aitab kõndimine tõhusalt kaloreid põletada, vähendades meie kehakaalu ning keharasva. Kiirkõnd on efektiivseim keharasva põletamise viis. Jalutamine ei ole nii suurt pingutust nõudev kui jooksmine, rattasõit või ujumine, ning jalutamisega kaasneb minimaalne vigastusterisk. Jalutamise puhul ei ole oluline kiirus, kuid meditsiinilised uurimused põhinevad teatud pingutust nõudval jalutuskiirusel, olulisem on jalutuskäigule kuluv aeg. Kui kaua täpselt jalutada, sõltub iga inimese treenitusest ning tervislikust seisundist. Selleks, et jalutuskäik ka meie tervisele mõju avaldaks, peaksime jalutamisele kulutama vähemalt 20 minutit. Kiiruse valikul on heaks indikaatoriks „vestlustest“ ehk kui suudad kõndimise ajal kaaslasega vestelda, on kiirus sobiv. Mida sagedamini ning pikemalt kõndida, seda kiiremini on võimalik ka tulemusi märgata. Kolm jalutuskorda nädalas on saavutatud treeningutaseme hoidmiseks piisav. Treenituse parandamiseks suurenda käimiskordade arvu.

Kui palju oleksid valmis maksma ravimi eest, mis:

  • vähendab rinnavähi riski 20 protsenti
  • vähendab südame-veresoonkonna haiguste riski 30 protsenti
  • vähendab ohtu haigestuda diabeeti 50 protsenti
  • vähendab jämesoolevähki haigestumise riski
  • aitab tagada tugeva tervise ning pikema eluea

Kas soovitaksid seda ravimit ka oma lastele, vanematele ning inimestele, kellest hoolid?

See võluravim on jalutamine värskes õhus. Seo botasepaelad kinni ning jaluta üks tund päevas. Nii elad kauem ning säilitad hea tervise veel kõrges eas.

Allikas: http://www.primavi.se/

loe ja kommenteeri