Vähenda oma söögiisu (1) 12 Aug

TOIT: Oled kindlasti korduvalt kuulnud, et kaalulangetamiseks on vaja vähem süüa. Päris nii see tegelikult ei ole. Paljude ebaõnnestunud kaalulangetuste põhjuseks on tekkiv näljatunne. Selle tulemusena pärast paari nädalat dieeditamist inimene murdub ning tunneb meeletut isu kõige ebatervisliku vastu. Selle vältimiseks söö kaalulangetamise ajal järgnevaid asju, mis aitavad hoida täiskõhutunnet.

  1. Õunad - söö pool tundi enne söögikorda üks õun. Õunas olev vedelik tekitab täiskõhutunde, mis aitab söögikorra ajal vähem süüa.
  2. Avokado - süües lõunaks ühe avokado on kõht õhtuni täis. Nii vähemalt on näidanud uuringud. Tulemused näitasid, et need, kes olid söönud lõunaks avokado, 24 protsenti neist tundis vähem isu pärastlõunase vahepala järele. 
  3. Kaunviljad - oad, herned, läätsed ei ole vaid valku täis supertoit, täis kiudaineid, antioksüdante, B-vitamiini ja rauda vaid täidab ka hästi kõhtu.
  4. Supp - suurepärane toit kui kõht on tühi kuid ei soovi liiga palju kaloreid tarbida. Supp ei pea olema rasvane ning vahukoorega valmistatud, kuid täidab ikka kõhtu. Uuringud on näidanud, et lahja suppi söömise korral vähenes söödav kalorite hulk 20 protsenti.
  5. Tshillipulber - tshilli lisamine toitu täidab kõhtu ning paneb ainevahetuse kiiremini tööle. 
  6. Tume shokolaad - kui tunned magusaisu, siis kõige tervislikum viis sellele järele andmiseks on tumeda shokolaadi söömine. Uuringud on näidanud, et tume shokolaad kaitseb südant, langetab vererõhku ning vähendab ka isu soolase ja magusa järele. 
  7. Muna -  hommikusöögiks muna süües võid olla kindel, et pead ilma tühja kõhtu kannatamata lõunani vastu. Teadlased on avastanud, et süües 300 kalorit sisaldavat hommikusööki, milles vähemalt 30-39 grammi valku on munast, on inimestel täiskõhutunne kuni lõunasöögini. Lisaks on avastatud, et valgurikas hommikusöök aitab tarbida päeva jooksul vähem kaloreid.
  8. Pähklid -  pähklid sisaldavad küll palju rasvaineid, kuid annavad täiskõhutunde pikaks ajaks. 

Allikas: expressen.se

 
loe ja kommenteeri