Hommikusöögi uued reeglid

TOIT: Kas sa alustad oma hommikut pudruportsjoniga? Ärka üles ja proovi värskeid hommikusöögiideid.

loe edasi

Seitse nippi hilisõhtuste söögiisude vastu

TOIT: Hiline õhtutund on söögiorgiateks ideaalne aeg. Selles on süüdi bioloogia. Viimased uuringud Oregoni ülikoolis näitavad, et ööpäevased rütmid on loodud selliselt, et iha magusate ja soolaste toitude järele tekib just öösiti. Ka õhtul tohib süüa, kui välditakse ülesöömist, mis kipub juhtuma, kui meie tegevust juhib nälg. Järgnevalt tutvustame seitset sammu, mis aitavad hilisõhtutel toitumisharjumusi muuta.

loe edasi

15 lihtsat tõde toidu kohta

TOIT:Me kõik oleme kuulnud müüte toidu kohta ja võib-olla on mõni meist saanud isegi e-kirju, mis levitavad toitumise kohta väärarusaamu. Mõni neist võib tunduda loogiline, mõni mitte. Kus peitub tõde? Järgnevalt purustame 15 kõige levinumat toitumisalast müüti.

loe edasi

Ohtlikud päästikud meie ümber

TOIT: Keskkond, mis meid ümbritseb, on täis päästikuid, mis panevad meid sööma isegi juhul, kui me pole näljased. Nende päästikute äratundmine ja neile adekvaatselt reageerimine on võti, mis aitab toime tulla ahvatlustest pungil keskkonnaga.

loe edasi

Üks päev nädalas olgu kalapäev

TOIT: Hiljutine Ameerikas tehtud uuring näitab, et kala söömine vähemalt kord nädalas avaldab positiivset mõju ajule, sõltumata oomega-3 rasvhappe sisaldusest, kirjutab sund.nu.

loe edasi

Vabane õhtustest isudest

TOIT: Suudad terve päeva tervislikult toituda, kuid kui kell hakkab kaheksale lähenema, karjub aju söögi järele ning järsku oled endalegi märkamatult söönud ära üle 400 kalori? Siit sulle soovitused, kuidas  õhtuste isudega võidelda:

loe edasi

Mis paneb meid sööma näljatundeta

TOIT: Me oleme kõik seda teinud. Mõnikord isegi mõistmata, et me nii talitame. Võib-olla tunned sa süües igavust või haarad kommi iga kord, kui kommikarbist möödud. Teinekord võib maiustamise põhjustada halb enesetunne. Kõik need on võimalused süüa ilma nälga tundmata. Aeg-ajalt võib nii ju teha, kuid lõpuks võib see ohustada sinu kaalueesmärke ning isegi tervist. Järgnevalt loetelu kümnest situatsioonist, mis tekitavad söögiisu. Lisatud on meetodid, kuidas tervislikumalt toime tulla.

 

loe edasi

Rannavormi trennita

TOIT: Põleta rasva ilma trennita. Õigesti toitudes on võimalik langetada kaalu kuni kilo nädalas. Toitumisfüsioloogi Fredrik Pauluni järgi on võtmesõnaks valk.

loe edasi

Magusaisust lahti magusata

TOIT: Paljud meist on ka pärast tervislikku ja korralikku söögikorda tundnud suurt magusaisu. Selleks võib olla mitmeid põhjuseid. Üks põhjus võib olla keha vajadus teatud maitse järele ning see ei anna järele enne, kui oled seda maitset tundnud.

loe edasi

Muuda oma suhtumist toitumisse

TOIT: Toit annab meie kehale energiat, tagades elutähtsate funktsioonide toimimise. Samas on hulganisti neid inimesi, kes toituvad valesti. Neil on ebatervislik suhe toitu, mis põhjustab rasvumist ja veel mitmeid terviseriske.

loe edasi