Noored mehed toituvad valesti

TERVIS: Kolmas osa kiirabiõe Ragnar Vaiknemets uurimistööst. Ragnari poolt viidud uuringust selgus, et puu- ja juurvilja tarbimise vähesus on probleemne, kuna ligi pooled uuringus osalenud mehed ei täida päevast puu- ja juurvilja tarbimise normi. Selgus ka, et ainult veidi üle pooled uuringus osalejat tarbisid peamise vedelikuna vett.

loe edasi

Terve keha vajab tervislikku toitu ja liikumist

TERVIS: Teine osa kiirabiõe Ragnar Vaiknemets uurimistööst. Selgub, et füüsiliste harjutuste tegemine on oluline osa tervislikust eluviisist. Lisaks otsesele energiakulu suurenemisele, võib füüsilise aktiivsuse tõstmine mõjutada söögiisu ja energiatarbimist. 

 

 
loe edasi

Noorte meeste tervis on ohus

Ragnar VaiknemetsTERVIS: Kiirabiõde Ragnar Vaiknemets annab oma uurimistöös mõista, et noorte meeste tulevik on ohustatud potentsiaalsete terviseprobleemide poolt. 

loe edasi

Vähenda oma söögiisu

TOIT: Oled kindlasti korduvalt kuulnud, et kaalulangetamiseks on vaja vähem süüa. Päris nii see tegelikult ei ole. Paljude ebaõnnestunud kaalulangetuste põhjuseks on tekkiv näljatunne. Selle tulemusena pärast paari nädalat dieeditamist inimene murdub ning tunneb meeletut isu kõige ebatervisliku vastu. Selle vältimiseks söö kaalulangetamise ajal järgnevaid asju, mis aitavad hoida täiskõhutunnet.

loe edasi

Lõpeta selle toidu söömine

TOIT: Oled väsinud, energiat ei ole ning tunned end kogu aeg näljasena? Selle põhjuseks võib olla söödud toit, mis ei ole kõige tervislikum. Siit nimekiri toiduainetest, mida on soovitav vältida. 

loe edasi

Gluteeniprobleemid

TOIT: Eestis nii nagu Euroopas on inimeste hulgas hakanud levima gluteenitalumatus. Peamiselt väljendub see kõhuvalus ning punnis kõhus. Lisaks on aga mitmeid teisi sümptomeid, mis viitavad, et gluteeni sisaldavad toiduained on targem toidust välja jätta.

 

 
loe edasi

Suhkrupeedid võivad asendada verd

UUDIS: Põllutäis juurikaid võib päästa tuhandete inimeste elusid. Avastus, et punapeet toodab hemoglobiini viib selleni, et varsti võime arvestada uue vereasendusainega.

loe edasi

Üheksa võimalust vähem süüa

TERVIS: Eesmärkide seadmine ja samm-sammult nende suunas liikumine on kaks väga erinevat asja. Tervislikult toitumine ei tähenda automaatselt vähem söömist. See, mida ja kui palju me sööme, sõltub nii mitmeski aspektist: kas toitume rahulikult kodus või leiame ennast peolaua tagant, kui näljased me parajasti oleme jne.

 

loe edasi

Viis kahjulikku söömisharjumust

TERVIS: Sinu ideaalse treeningplaani võib ära rikkuda ebatervislik menüü. Siit viis peamist toitumisviga, mida sportlased ning trennifännid teevad. Lisaks oleme ära toonud võimalikud lahendused.

 

loe edasi

Tervislikult näksimine – kuidas see käib?

TERVIS: Mõned kaalujälgijad võtavad meeleldi vastu väikese näksi, teised tunnevad süütunnet juba ainuüksi seepärast, kui keegi näksimiseks ettepaneku teeb. Tegelikult pole siin midagi häbeneda – just elu näksideta võib olla takistuseks kaalueesmärkide saavutamisel.

loe edasi