Lõpeta selle toidu söömine 12 Aug

TOIT: Oled väsinud, energiat ei ole ning tunned end kogu aeg näljasena? Selle põhjuseks võib olla söödud toit, mis ei ole kõige tervislikum. Siit nimekiri toiduainetest, mida on soovitav vältida. 

  1. Sai - saias on  palju suhkrut ning vähe kiudaineid ja täisteravilja. Eelista selle asemel täisteraleiba, kust saad kasulikke toitaineid ja kiudaineid. 
  2. Limonaad -  jook, mida tarbid, mängib olulist rolli saadavas suhkru hulgas. Kui võrrelda limonaadi piimaga, siis mõlemas on peaaegu sama palju kaloreid, kuid limonaadi kalorid tulevad suhkrust. Piima kalorite allikaks on valk, rasv ja süsivesikud. Toidu kõrvale on kõige parem juua vett.
  3. Pasta ja riis - vaheta valge pasta ja riis välja täistera pasta ja tumeda riisi vastu. Nii saab keha rohkem kiudaineid ja täistera, mis on kehale parem valik. Proovi teha pastat ka suvikõrvitsast või lillkapsast. 
  4. Hommikusöögihelbed - hommikusöögihelvestes on sageli palju suhkrut. Kasulikum valik on müsli, kus on rohkem kiudaineid, täistera ning ei sisalda nii palju lisatud suhkrut.
  5. Piimatooted - piimatoodetes on palju kasulikke aineid, kuid vali maitsestatud piima ja jogurti asemel naturaalsed variandid. Magustatud piimatooted sisaldavad rohkem suhkrut kui sageli arvatakse. Kui lisad veel magustatud hommikuhelbed on söödav suhkrukogus väga suur. Selle asemel eelista maitsestama tooteid, lisa ise sinna marju ja puuvilju.

Allikas: expressen.se 

 
loe ja kommenteeri