Lihtsad soovitused kaalulanguseks 22 Jul

KAAL: Otsus, et homsest hakkan kaalu langetama tuleb tavaliselt lihtsalt. Selle järgimine nõuab aga rohkem pingutust. Siit Sulle mõned lihtsad nipid, kuidas ülekilodest kergemalt vabaneda.

Esimesed päevad lähevad tavaliselt lihtsalt, siis tuleb aga magusaisu. Kui tunned magusaisu peaksid endalt esmalt küsima, kas oled tõesti näljane või on see aju, mis proovib sinult magusat välja petta. Kui tunned end tõesti näljasena, söö tomatit, kurki, porgandit või mõnda muud aedvilja, mis nälga vähendab kuni sööd korralikku sööki.
 
Kui sa ei tohiks olla näljane, kuid tunned siiski isu millegi järele joo esmalt klaas vett või tee omale tass teed ning oota seejärel 10 minutit. Tavaliselt on isu selleks ajaks kadunud. Keha vajas lihtsalt vedelikku. Tuleta omale meelde, et isu millegi järele ei ole kuidagi kahjulik olla näljane või millegi järele isu tunda, see on lihtsalt ärritav. Isu on ajus ning proovi seepärast ajule mingit muud tegevust anda. Näiteks helista sõbrale, lahenda ristsõna, mängi midagi, mine jalutama või jooksma. Kõik see vähendab magusaisu.
 
Samuti aitab magusaisu vastu mõrud ja hapud maitsed. Koori endale greip või joo sidrunivett, söö jõhvikaid või pohli, joo mõrudat teed või musta kohvi. 
 
Olles magusaisust võitu saanud, siis siit sulle mõned nipid rasvapõletuse käima saamiseks. Eriti kasulik on valgurikas toit. Igas toidukorras peaks olema korralikult valku. Samas väldi rasvaseid lihatoite, eelistades selle asemel kala, kana, sojaube, kaunvilju. Need aitavad kaasa energiakulutusele ning kiirendavad rasvapõletust. Head on ka valgurikkad piimatooted nagu pett, keefir, kodujuust, maitsestamata jogurt. Panevad rasvapõletuse tööle ilma lihasmassi kaotamata. 
 
Hea nipp on toidu täiendav maitsestamine näiteks tshilli, pipra või teiste tugevate maitseainetega. See ei aita küll väga kiiresti kaalu langetada, kuid tilk tilga haaval tuleb tulemus. 
 
Kaalu langetades väldi kiireid süsivesikuid, sest need peatavad kohe rasvapõletuse ning on seetõttu halvim valik kaalu langetades. 
 
Allikas: halsa.se
loe ja kommenteeri