Harjutused kuivaks trenniks 15 Aug

Uriinipidamatuse all kannatab ligi veerand naistest, kes treeningsaali külastavad, kuigi sellest keegi eriti ei räägi. Seepärast on tark treenida vaagnapõhjalihaseid, et sina ühe neljandiku hulka ei peaks kuuluma.

Peata urineerimine

Alusta uriinijoa sulgemisega pissimise ajal. Nii tunnetad täpselt, millised on vaagnapõhjalihased ning kuidas neid õigesti aktiveerida.

 

Treeni vaagnapõhjalihaseid
 
Heida kergelt kõverdatud jalgadega põrandale pikali või istu toolile või põrandale rätsepistesse. Alusta lihaste pingutust päraku juurest, liigu edasi häbemeni, sealt edasi häbemeluuni. Proovi tõsta vaagnapõhjalihaseid piltlikult öeldes naba poole. Hoia pinget kaks sekundit ning puhka kaks sekundit, seejärel korda harjutust.
 
Proovi
 
Proovi keskenduda just uriini kinnihoidmise tundele, ära teisi lihaseid pinguta. Las esimene lihaste pingutus olla kerge ning järgmistel kordadel suurenda oma jõudu. Ära hoia samal ajal hinge kinni, vaid jätka tavalist hingamist.
 
Treeni jõudu
 
Nüüd on aeg vaagnapõhjalihaseid treenida. Pinguta lihaseid kokku nii, nagu eelnevalt õpetasime, ning hoia kinni nii tugevasti kui suudad viis sekundit. Lase end lõdvaks ning puhka sama kaua. Korda harjutust 2-10 korda ning 2-3 korda päevas.
 
Arenda
 
Kui oled leidnud lihased ning oskuse neid juhtida, siis proovi seda teha ka koormusel. Proovi näiteks tõsta mingit raskust ning samal ajal vaagnapõhjalihaseid pingutada. Võimalik, et nüüd on "leke" väiksem või puudub üldse.
 
Abi professionaalilt
 
Kui uriinipidamatus ka pärast paar kuud kestnud treenimist probleeme tekitab, on õigem pöörduda professionaali poole. Küsi abi vastava koolituse saanud tervisespetsialistilt või oma günekoloogilt, kes aitab valmistada just sinu vajadustele vastava treeningpäeviku.
 
loe ja kommenteeri