Hirm koledast kehast paneb trenni tegema 04 Jul

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Unistad kaunist ja vormis kehast? Pehmest paksukesest lihaseliseks ideaalkereks? Enda motiveerimiseks mõtled imetlevatest pilkudest või fantaseerid komplimentide üle, mida saama hakkad?

Kui tahad kindel olla, et eesmärk silmist ei kaoks, peaksid selle asemel hoopis ette kujutama, milline hakkad välja nägema, kui midagi ette ei võta. See on tunduvalt paremini töötav meetod oma eesmärgi saavutamiseks. Kuid mida lähemale eesmärgile jõuad, seda paremini hakkab mõjuma positiivne mõtlemine nagu „ma olen nii palju oma eesmärgist juba saavutanud, kuid soovin veelgi parem välja näha”.

Inglismaal, Bath’i ülikoolis läbi viidud psühholoogilised uurimused näitasid, et need, kel paluti ette kujutada oma ebaõnnestumist ning oma keha, milline see lõpuks välja näeb, jätkasid treenimist, sest neid hirmutas mõte koledast kehast. Need, kes kujutasid aga ette, kuidas treening neile positiivselt mõjub, lõpetasid kiiremini oma treeningud, sest neid ei häirinud mõte, kuidas nad alla andes välja nägema hakkavad. Hirm ebaõnnestuda või koledaks muutuda on suurem motivaator ning paneb rohkem pingutama.

Lisaks näitas uuring, et need, kes mõtlesid positiivsetele tulemustele, kaotasid trenni vastu üsna ruttu huvi, kui nad kohe tulemusi ei näinud.

Allikas: www.nyttigt.eu

loe ja kommenteeri