Kaaluabi soovitab kasutada oma lõunatundi (4) 18 Mär

Kaaluabi.ee

Kaaluabi.ee

Kui tunned, et õhtuseks treeninguks ei jätku aega, on soovitav kasutada ära oma lõunatundi, võttes seda kui ametlikult ette nähtud treeninguaega. Võid treenida nii üksi kui kutsuda töökaaslase kampa, et treeningule sotsiaalset aspekti lisada.

Piisab paaris lõunast nädalas. Veerandtunnine jalutuskäik värskes õhus võib ka järgneva tööpäeva jõudlusega teha imesid. Loomulikult on vaja vahel ka lõunaajal treenida, kuid paar lõunat nädalas peaks kõikidel olema võimalik end lihtsalt kohvikus-sööklas istumise asemel veidi liigutada.

Esita väljakutse ka oma kolleegidele, mis võib isegi kõige laisema neist töölaua tagant tõusma sundida. Lisaks väike ettevalmistus: vahetusriided, mp3-mängija, kaasa võetud lõunasöök ning jook. Kui sellest saab harjumus, on raske mõista, kuidas senini oled oma lõunatunnid lihtsalt kinnises ruumis istudes suutnud mööda saata.

Eriti õnnelikud on need, kel on töökohas loodud tingimused treenimiseks, näiteks jõusaal, ujula, mida töötajatel on võimalus kasutada. Tõenäoliselt on lõunatunni ajal seal ka vähem rahvast, mis võimaldab eriti efektiivset treeningut.

Mõned soovitused lõunaseks treeninguks:

  • jalutuskäik; kui soovid suuremat koormust, tee kepikõndi
  • lühike treening lähedal asuvas spordisaalis või ettevõtte spordisaalis’
  • jooksuring
  • rulluisutamine
  • rattasõit
  • jooga, pilates või mõni muu rahulikum treening, kui on olemas selleks sobiv ruum
loe ja kommenteeri