Kaerahelbed on paremad kui spordijook (3) 30 Mär

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Pärast treeningut võta spordijoogi asemel taldrik kaerahelbeputru piima ja suhkruga, see on efektiivsem kui spordijook ning aitab lihastel taastuda, kirjutab iform.se.

Selle tulemuseni jõudsid ameerika uurijad pärast grupi naisjalgratturite testimist. Eesmärk oli leida tervislik, odav ning lihtsasti kättesaadav alternatiiv spordijookidele ning nad nägid, et odav ja kasulik alternatiiv on olemas. Nii spordijoogid kui kaerahelbepuder piimaga annavad lihastele pärast treeningut vajalikku ainet glükogeeni, kuid kaerahelbepuder teeb seda kiiremini ja efektiivsemalt. Samasugene efekt on ka teistel kiudaineterikastel hommikusöökidel.

Lisaks on kaerahelbepuder piimaga ka hammastele kasulikum kui spordijook. Juba mitu aastat on eksperdid väitnud, et spordijoogid on hammastele isegi kahjulikumad kui limonaadid tänu oma suhkrusisaldusele.

Kaerahelbepudrus on aga palju kasulikke aineid nagu näiteks kasulikud rasvad, mis hoiavad südame-veresoonkonna haigused ja vähi eemal ning sisaldavad seedimist soodustavaid kiudaineid. Piim omakorda sisaldab kasulikku kaltsiumi.

loe ja kommenteeri