Kasuta ära suve pikki ja valgeid päevi 16 Aug

Foto: Kaaluabi.ee

Foto: Kaaluabi.ee

Suvel on päevad pikad ja valged, mille tõttu on lihtsam igasse päeva mahutada ka 30 minutit liikumist, nagu soovitatakse. Mitmed uurimused on näidanud, et igapäevane füüsiline aktiivsus avaldab meie tervisele kõige paremat mõju. Näiteks naised vähendavad oma infarkti riski peaaegu poole võrra, kui nad hoiavad end vormis. Lisaks aitab igapäevane liikumine ennetada rinnavähki, diabeeti, kõrget vererõhku, depressiooni, dementsust ning ülekaalu.

Nutikas valik on muuta tavaline kuhugile jõudmise aeg treeninguks – näiteks auto või bussi asemel rattaga tööle või kui töökoht asub kaugel, siis sõita rattaga osa sellest. Nii saad kindel olla, et sa ei raiska oma aega vaid ühest kohast teise jõudmiseks või ummikus istumiseks. Lisaks on tagatud igapäevane treening.

Teine lihtne ning kergesti unustatav meetod treeninguks on jalutuskäik, mida on võimalik teha igal ajal ja igal pool. Lisaks ei ole vaja pärast duši alla minna. Jalutuskäigu ajal on võimalik ka erinevaid asju oma kaaslase, sõbranna või lihtsalt jalutuskaaslasega arutada, milleks muidu võib samuti olla raske aega leida. Kuna tempo ei ole nii suur nagu jooksmisel, on lihtne üksteisega sammu pidada. Kui suurendada jalutamise tempot, tõuseb pulss ning kaloripõletus on sama suur kui jooksmisel, see võtab lihtsalt kauem aega.

Iform.se

loe ja kommenteeri