PROOVI: Kerge ja maitsev pastakaste neljale 10 Mai

 

RETSEPT: Pasta muudab eriliseks kaste. Kuid mida kergema eine valmistamiseks täpselt vaja on ja millised nüansid kastmest hoopis erimaitselise teevad? 

  • 1 prk purustatud tomateid
  • 2-3 spl tomatipüreed
  • 1 spl oliiviõli
  • 100 g sibulat
  • 100 g porgandeid
  • 100 g sellerit
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 1 tl soola
  • musta pipart
  • kuivatatud või värskeid ürte

Valmistamine: Lõigu ja haki sibulad-küüslauk-porgandid-seller (võivad olla ka sügavkülmutatud). Kuumuta õli paksupõhjalises potis ja küpseta sibul klaasjaks, ära lase kõrbema. Sega hulka tomatipüree, lase pisut küpseda ning vala sekka purustatud tomatid. Hauta küpseks. Maitsesta vastavalt soovile ja serveeri täisterapastaga koos.

Kui soovid, võid kastmesse segada veel ka näiteks ühe neist:

  • 1 purk vees konserveeritud tuunikala tükke;
  • 200 g küpsetatud kalkunit (tükeldatuna);
  • 200 g eelnevalt sulatatud krevette;
  • 150 g väherasvast fetajuustu murendatuna.

Kogus on arvestatud neljale sööjale.

loe ja kommenteeri