Kõige efektiivsem aeg treenimiseks 01 Mär

Kui soovid saavutada parimat tulemust, treeni päevasel ajal. Uus uuring näitab, millisel kellaajal treenides saavutad parimaid tulemusi.

 

California ülikooli Los Angelese ajuuurimisinstituudis tehtud uuring näitas, et päevasel ajal treenimine vähendab terviseprobleemide riske, mis on seotud meie „sisemise kellaga“, näiteks päevase väsimuse või kaalutõusuga.
 
Uuringus, mis avaldati ajakirjas Journal of Physiology, uurisid teadlased hiiri, kes treenisid regulaarselt oma treeningrattal. Mõned hiired olid täiesti terved ning üleskasvanud normaalse päevarütmiga, teiste päevarütm oli aga ebastandardne. Ühtedel oli vaba ligipääs jooksurattale, kuid teised said joosta vaid hommikul või pärastlõunal.
 
Füüsiline tervis paranes enamikes gruppides, veidi paremini läks aga „vale päevarütmiga“ hiirtel, kes treenisid pärastlõunal.
 
Bioloogilise kella häired mõjutavad märkimisväärselt kogu keha, leiab uuringu üks eestvedajatest Christopher Colwell. Tänu 30-aastasele kogemusele ööpäevarütmide uurimisel saab ta anda professionaalse seletuse: bioloogiline kell annab käsklusi meie rakkudele.
 
Sama uuringu avaldamata tulemused näitavad, et hiline treening õhtul häirib päevarütmi ning seepärast on targem sellel ajal treenimisest loobuda. Selleks, et treeningu mõju oleks kehale positiivne, vajab keha puhkust.
 
loe ja kommenteeri