Lapsed trenni kaasa 13 Apr

tennisepallKui lapsed juba väiksena vanematega treeningutel kaasas käivad, saab sellest nende elu loomulik osa ning neist kasvavad füüsiliselt aktiivsed täiskasvanud. Lisaks sellele, et kogete lastega koos midagi toredat, paneb see ka aluse nende tervislikule elule.

Loomulikult on lihtsam, kui saaksid viia lapse lasteaeda ning ise trenni minna, kuid kõigil ei ole see võimalik, seepärast on parem plaane tehes pigem nendega arvestada. Parem koos lastega kui üldse mitte. Lisaks annad sa neile tulevikuks head eeskuju, regulaarne treening aitab meeleolu kõrgemal hoida ning mida paremas vormis oled ise, seda rohkem suudad stressirohkele lapsevanema elule vastu panna.

Ning kuna vanavanemate puhul pidi olema oht, et lapsed muutuvad paksuks, võta laps pigem kaasa, kui ta jälle vanaemale-vanaisale hoida annad.

  • Kui lähed välja jooksma, vali turvaline rattatee ning lase lapsel enda kõrval jalgrattaga sõita. Ära unusta kiivrit ning pane lapse rattale ka joogipudel, et tema ülesandeks oleks jooksjat vedelikuga varustada.
  • Kui laps on liiga väike, et tempot pidada, kinnita rattale lapse jalgrattatool. Nii saate koos lähiümbrust avastada ning oma tähelepanekutest rääkida.
  • Lapsi on hea kasutada jõutreeningus, neid tõstes, keerutades ehk täiendava raskusena kasutades. Aitab hästi kaasa nii lihaste tugevnemisele kui ka teie suhete parenemisele. Näiteks kükid, kandes samal ajal last seljas; ühised kükist üleshüpped; ühised kõhulihaste harjutused, andes üles jõudes üksteisele palli; koos hüppenööriga hüppamine; harjutused batuudil jne.
  • Ujuma minnes saab väiksem laps ujuda abivahenditega vanema kõrval või suurem ujuda omas tempos.
  • Murdmaasuusatamine – kuni veel lund on, tasub suusad haarata ning lastega suusatama minna. Ühine tegevus ning värske õhk teevad imet nii tervisele kui ka meeleolule.
  • Kui väike laps magab, on kiirkõnd vankri taga suurepärane võimalus värskes õhus end liigutada ning tunda, et oled kodust välja saanud.
  • Treeningvideo järgi treenimine kodus on hea võimalus seda koos lapsega teha, sest lapsed armastavad liikumist ja muusikat.
  • Orienteerumine metsas, puhtas looduses või lihtsalt jalutamine, pikkides sinna vahele spurte lähemate puude/kivideni, aitab ka vastupidavust parandada.

Kui soovid oma tasulisest treeningust aga viimast välja pigistada, vali spordisaalid, kus on lapsehoiuteenus või saab laps samal ajal oma trennis käia, siis saab laps kas sel ajal mängida või oma treeningule pühendada.

loe ja kommenteeri