Lase meelelolul treeningut juhtida 11 Apr

Mõnel päeval on treenimine imelihtne, teisel päeval on jalad-käed kui vatist ning treening ei suju kuidagi. Õige oleks õppida treenima vastavalt meeleolule, siis suudad ka halbadel päevadel treeningust maksimumi välja pigistada, kirjutab expressen.se.

On täiesti loomulik, et igaühel meist on oma head ja halvad päevad, mis mõjutavad ka meie treeningut. Selleks, et trennimotivatsioon ei kaoks, tuleb oma meeleoludega arvestada. Kui näiteks tööl on kõik halvasti ning oled täiesti endast väljas, siis võib olla just kick-box'i treening see, mida vajad, et negatiivsed emotsioonid seljatada. Mõnel teisel päeval, kui tunned lihtsalt meeleolu langust, on kasulik teha midagi lõbusat. Peamine on huvi säilitamine treeningute vastu.

Aeg-ajalt treeninguid vahele jätta on täiesti loomulik. Võta puhkepäeval rahulikult ning kogu energiat järgmiseks trenniks. Jälgi aga, et vabandus „keha soovib puhata“ ei muutuks harjumuseks. Kui annad treeningul endast kõik, jõuad ka tulemusteni.

Energiaülejääkide puhul vali tugev intervall-treening, näiteks jaapani treeningvorm tabata, kus 20-sekundilisele maksimaalintensiivsusega sooritatud harjutusele järgneb 10-sekundilne puhkus ning seda 8 korda järjest. Ühe treeningu pikkuseks tuleb nii 4 minutit. Sellistel puhkudel sobivad veel jõutreening, hüppenööriga hüppamine, sõudmine, kätekõverdused või harjutused kõhulihastele.

Ujumine sobib treeninguna juhul, kui tööpäev pole kõige paremini läinud, sest ujumine lõõgastab ja rahustab lihaseid nagu ka jalutamine, jooga, golf sõpradega. Veel võiks sellistel puhkudel proovida sõbraga üheskoos treenimist või mõne uue spordiala testimist, kuid tantsimine ja mägironimine tunduvad juba pigem meelelahutuse kui treeninguna.

Allikas: http://expressen.se

 

loe ja kommenteeri