Lihased aitavad rasva põletada 21 Nov

Vastupidavustreening aitab meil rohkem kaloreid kulutada, jõutreening suurendab lihasmassi, kiirendades nõnda ööpäevaringset energiapõletust. Kui soovid rasvu põletada, siis alusta liikumisega, sest treenitud inimene kulutab teistest rohkem energiat.

Rasvapõletuse suurendamiseks tuleb treenimisel keskenduda eelkõige lihastele, sest lihased tagavad kiirema rasvapõletuse. Juba väikene muutus lihasmassi suuruses on silmaga märgatav. Seega, kes soovib end vormi ajada, pidagu meeles, et tervisliku ja tasakaalustatud toitumise järel olgu nimekirjas järgmine punkt treeningutega alustamine. Seejuures tuleks teha nii vastupidavus- kui lihastreeninguid.

Eksivad aga need, kes arvavad, et rasvapõletus toimub üksnes treeningu ajal. Baasainevahetus toimub ööpäevaringselt, isegi kui sa sel ajal vaid diivanil peaksid lesima. Keha käigus hoidmiseks kulub teatud koguses energiat, mida on vaja, et siseorganid töötaksid, süda lööks, aju töötaks jne.

Baasainevahetus on igal inimesel erinev: osaliselt sõltub see pärilikkusest, sest kahe inimese, kes on täpselt sama pikkuse ja kaaluga, baasainevahetus võib olla erinev, kõikudes isegi puhkeasendis ööpäevaselt näiteks 100 kcal vahel. Päeva kohta võttes ei ole see suur kogus, kuid aasta lõikes võib sellest saada kilo. Lisaks sõltub baasainevahetus sellest, kuidas organism toitu omastab, salvestab ning põletab.

Treenitud inimese suurema rasvapõletuse aluseks on lihaste suurem hulk ning suurem kopsumaht, sest lihased vajavad funktsioneerimiseks hapnikku. Regulaarse treeninguga hoiad keha töös ning lood optimaalsed tingimused rasvapõletuseks.

Allikas: http://Aftonbladet.se

loe ja kommenteeri