Milline on õige treeningu eesmärk? 14 Sep

hantlidMiks inimesed üldse trenni teevad ning mis mõjutab seda, et ühed suudavad treenida kuid ja aastaid, samal ajal kui teistel kaob jaks juba riietusruumis?

Inimestel on treeniguga alustamisel erinevad eesmärgid – kes soovib hoida end vormis, kes ei soovi kaalus juurde võtta. Mõni tahab end proovile panna, teine olla terve ja end tugevana tunda, keegi teine aga tunneb vaid sotsiaalset survet, sest kõik ümberringi näivad ju treenivat.

Inimeste treeninguga alustamise ja tegelemise põhjused ja eesmärgid on väga erinevad. Kui eesmärk on kaalus alla võtta, on lihtne kaalunumbreid põrnitsedes jätta märkamata, et keha naudib liikumist ning enesetunne on paranenud isegi ilma kaalunumbri alanemiseta. Ehk tuleks hoopis oma eesmärk ümber seada ning seejärel läheb ka kõik muu iseenesest paika.
Kui treening muutub lõbuks, tekib ka vajadus sellega tegeleda, naudingust võib saada pikaajalise treeningusõltuvuse võti. Võib-olla vajad vaid leida seda õiget liikumisviisi, mis sinu südame kiiremini põksuma paneb, mille tõttu treenigu lõppedes juba ootad järgmist korda. Mida meeldivam on tegevus, seda kindlam on ka areng ning peagi tunned end valitud alal tugevana, mis tõstab ka sinu enesehinnangut.

Selle õige treeningu või ala leidmine võib võtta aega, sest erinevaid võimalusi on palju ning vahel selgub, et alguses kummalisena tundunud treening muutub lemmikuks alles harjutamise ning meistriks saamise käigus. Oluline ei ole mitte riidenumbri suurus või kaalu näidatavad kilod, vaid tunne, et sulle meeldib liikumine ning ala, millega tegeled. Kui treenigu eesmärgiks ei ole mitte saledus, vaid nauding liikumisest ja oskused ning tugevus, oled arvatavasti õigel teel.

Allikas: Fitmama.se

loe ja kommenteeri