Neli põhjust tagumiku treenimiseks 30 Apr

Keha suurimad lihased asuvad tuharates ning just neist oleneb, kui palju suudame me end iga päev liigutada. Kuid paraku ei ole need lihased piisavalt treenitud, sest uurimused näitavad, et paljude tagumikulihased ei tööta optimaalselt või on suisa lõtvunud.

Seistes, istudes, lamades ja jalutades ei kasuta me suurt tuharalihast, mis on tagumiku suurim lihas. Selle aktiveerimiseks pead käima aktiivselt pikemate sammudega. Kahjuks istuvad, seisavad ja käivad paljud meist igapäevaselt väikeste sammudega ning seepärast näeb nende tagumik välja ka nii, nagu ei kasutataks seda kunagi. See on lõtv ja lame.

Teine põhjus suuremaid samme astuda on seljavalu: kuna nö tippides peavad lais tuharalihase asemel tööle asuma jala- ja seljalihased, siis polegi ime, kui selg ühel päeval üles ütleb.

Treenitud tagumiku eelisteks on:

  • Parem kehahoid: tuharalihased hoiavad keha õiges asendis. Seda nii liikudes, istudes kui ka seistes.
  • Seljale kasulikum. Kui sa pead sageli asju tõstma, vajad õige tõste jaoks jalgade ja tuharalihaste abi. Kui aga lihased ei ole vormis, saavad seljalihased liiga suure koormuse. Pole siis ime, et selg haiget saab.
  • Kaitseb selgroogu: keha saab kasutades pidevalt rohkem või vähem põrutada - sa käid, jooksed, hüppad. Ja iga põrutus käib kehast liigeste kaudu läbi. Neid lööke pehmendavad treenitud jala- ja tuharalihased, püüdes löögi kinni ja kaitstes niimoodi keha.
  • Rohkem enerigat: paljud igapäevased liigutused panevad jala- ja tuharalihased tööle. Mida vastupidavamad need on, seda vähem nad väsivad ning sama kehtib ka sinu kohta.

Allikas: iform.nu

loe ja kommenteeri