Nintendo Wii Fit perekonna tervist ei päästa 17 Mär

Internet

Internet

Wii Fit, levinud videomäng, mis on jõudnud ka paljudesse Eesti kodudesse, siiski perekonda ülekaalust ei päästa, selgub University of Mississippi poolt läbi viidud uurimusest. Uuringu käigus sooviti teada saada, kas antud videomäng aitab perekondadel muutuda füüsiliselt aktiivsemaks. Andmete kogumiseks jagati kaheksale perekonnale Oxfordi piirkonnas välja Wii Fit videomäng, mida nad said kasutada kolme kuu jooksul. Kolm kuud enne ning mängu kasutuses olnud kolme kuu jooksul uuriti perekonnaliikmete tervislikku seisundit, tasakaalu ning kehaehitust, kirjutab sciencedaily.com.

Uuringu tulemused näitasid, et kolme kuu järel laste seisund paranes, kuid mäng ei mõjutanud kuidagi pere igapäevast füüsilist aktiivsust. Abi ei olnud ka lihaskonditsiooni, painduvuse, tasakaalu ega kehaehituse puhul. Lisaks vähenes iga päevaga nimetatud videomängu kasutamine, mille tõttu oli liiga vähe füüsilist aktiivsust, mis oleks kehaehitust üldse saanud muuta.

Uuringust selgub, et tavalised perekonnad Nintendo Wii Fit omamisest eriti füüsiliselt aktiivsemaks ei muutu. Kuid see on siiski kasulikum videomäng kui passiivse istumisega vägivaldsed mängud.

Wii Fit saab aidata hästi Parkinsoni tõvega inimesi, stimuleerides nende aktiivsust ja liikumist, parandades koordinatsiooni ja reflekse, sest kõik see toimuks turvalises, virtuaalses keskkonnas, olles samal ajal lõbus ja motiveeriv.

Kaheksa nädalat kestava uurimuse käigus veetis 20 Parkinsoni põdevat inimest iga nädal kolm päeva Wii-ga tennist, bowlingut või poksi mängides. Lisaks füüsiliste näitajate paranemisele kadus täielikult depressioon.

loe ja kommenteeri