Nutikad treeninglahendused (2) 10 Veeb

Kas poleks tore, kui suudaks mahutada treeningu igasse päeva? Võib olla näiteks kuhugi koristamise, keemilisest puhastusest läbipõikamise, täiskohaga töötamise, laste jalgpallitrenni sõidutamise, pere toitmise ning söömise vahele.

Oijah! Kas tuleb tuttav ette?

Usu või ära usu, aga treening MAHUB ka selle päeva sisse. Vajad alustamiseks ja motivatsiooniks vaid nutikat süsteemi. Sinu vaev tasub end aga kuhjaga ära – saad vastu kolm korda nii palju, kui ise panustad. Treeninguga läheb kõik paremaks:  vähem stressi, rohkem energiat, ladusamad lahendused ja parem uni on üksnes nimekirja algus.

Peamine on muuta treening millekski toredaks ja mõnusaks, mida iga päev oodata. Sellisel juhul on tõenäosus, et sellega stabiilselt tegelema hakkad hoopis suurem. Siin on sulle mõned strateegiad ja näited, kuidas luua iseendale „nutikas treeningsüsteem“.

Trenn võimlas või treeningklubis

  • Pane oma trenniasjad juba eelmisel õhtul valmis, nii et oled valmis trenni minema kohe enne või pärast tööd.
  • Hoia valmispandud trennikotti auto pakiruumis.
  • Kutsu sõber teie tavapärase kokkusaamise asemel endaga trenni kaasa.

Trenn kodus

  • Tekita koju minivõimla: fit-pall, hantlid, kummilindid, stepper ja mõned harjutustega DVD-d või videolindid.
  • Õhtusöögijärgse telekavaatamise asemel kõnni või treeni koos sõprade või perega.
  • Ära unusta treeningharjutustega videokassette pärast iga treeningut tagasi algusesse kerida.

Töö ja trenn

  • Säti endale töö juurde meeldetuletused venitusharjutuste tegemise kohta. Seadista enda e-postkast nii, et sulle saabuksid kindlatel kellaaegadel automaatsed korraldused laua tagant tõusta ning veidi liigutada.
  • Mõtle läbi oma töölesõit. Mine tööle varem/hiljem ning lahku töölt varem/hiljem, et vältida liiklemist tipptunnil NING võita rohkem aega treeninguks.

Samuti pea meeles, et järjepidev treening mõjub üldisele vormile kõige efektiivsemalt, kuid järjepidevust on võimalik saavutada mitmel erineval moel, s.t Sa ei pea järgima tavapärast rutiini.

Treeningtüübi valikul on tähtis lähtuda sellest, et see ühilduks võimalikult hästi sinu elustiiliga ning ei sunniks liigselt ennast piitsutama. Kõige tähtsam on aga see, et valitud trenn oleks tore! Aktiivne eluviis annab lisaks tugevusele juurde ka enesekindlust. Naudi oma treeninguid!

Allikas: http://babyfit.sparkpeople.com

loe ja kommenteeri