Õues võib treenida ka külma ilmaga 10 Dets

Tuul puhub ning väljas on miinuskraadid. See ei ole kuigi hea vabandus vältida õues liikumist. Võib öelda, et soojas treenimine on tervisele palju ohtlikum kui külmas liigutamine. Nii et soojad riided selga, müts pähe, kindad kätte ja õue!

Külma ilmaga väljas joostes kulutad ka rohkem kaloreid. Uuringud on näidanud, et isegi kuni 15 protsenti rohkem kui toas jooksulindil.

Seda põhjusel, et keha kasutab katmata kehapindade, näiteks põskede, huulte ja käte  soojana hoidmiseks energiat kui tavaliselt. Kui jooksulindil on keha energiakasutus üsna säästlik, siis looduses on takistusi, tõuse ja langusi, mis esitavad lihastele ja kehale suuremaid väljakutseid. Mida mitmekülgsem ja ebatasasem on maastik, millel jooksed, seda rohkem energiat keha kulutab. Lisaks pakub tuul täiendavat koormust ning keha peab rohkem töötama.

 

Enne välja minemist vaata siiski ka termomeetrit, sest vali tuul ja külm koos ei ole väljas olemiseks just parim kombinatsioon. Liiga suure tuulega treenimine jahutab kiiresti keha ning mõjub halvasti nii sinu nahale kui ka kopsudele.

 

Kui külmafaktor ehk õhk temperatuuri ja tuule koosmõjul on 15-20 miinuskraadi vahel, eelista tubaseid treeninguid ja treeningsaale.

 

Külmaga tuleks nahka kaitsta järgmiselt :

-         Kasuta lõhnata kreeme. See aitab hoida naha niiskust ning taastada niiskust.

-         Väldi liigses koguses seebi kasutamist, sest see kuivatab nahka.

-         Ära unusta välja minnes kindaid, sest ka käed vajavad kaitset tuule ja külma eest.

-         Tuuluta tuba. Kuiv ja nn seisev õhk toas kuivatab ka nahka.  

Iform.se

loe ja kommenteeri