Põleta rasva ilma trennita 30 Apr

NIPID: Rasvapõletus ei tähenda tundi aega jooksulindil jooksmist. Kavalate nõksudega on võimalik aidata kehal ka ilma selleta rasva põletada.

Üks hea viis on hoida veresuhkru tase ühtlane, süües palju madala glükeemilise indeksiga süsivesikuid ja kasulikke rasvasid, mida leidub kalas, avokaados, õlis ja pähklites. See aitab hoida veresuhkru taseme ühtlasena, mille tõttu tekib hormoontasakaal, mis optimeerib rasvapõletust samal ajal, kui väheneb rasvarakkude võimalus rasva ladestada. Nii kui jätad söögikorra vahele, väheneb ka rasvapõletus.

Teine hea võimalus on juua vett ja kohvi. Hommikuti on süsivesikute tase kehas üsna madal ning siis põletab keha rasva, mitte suhrut. Eriti hea efekti annab tass kohvi enne hommikust jalutuskäiku, sest kohv kiirendab rasvapõletust. Ka klaas vett just ärganud organismile tõstab ainevahetust 30 protsenti tund aega pärast joomist, näitab üks saksa uurimus.

Ja kui veest juba juttu oli, siis pärast hommikust jalutuskäiku mine külma, mitte sooja duši alla, sest jahedas põletab keha rohkem kaloreid. Mida külmem vesi, seda parem. Kui lisaks hoida kodune temperatuur nö normi piires ehk 19-20 kraadi, siis aitab ka see kaasa nii rasvapõletusele. Kuid on lõppkokkuvõttes kasulikum nii su rahakotile kui ka loodusele.

Kui tegeled istuva tööga, on soovitatav töölaua tagant aegajalt püsti tõusta ja ringi kõndida. Uuringud on näidanud, et treppidest kõndimine ning püsti töötamine suurendab rasvapõletust 25 protsenti.

Oluline osa rasvapõletusel on loomulikult ka toidul. Kaneel pudrule, vaarikad vahepalaks ning melon maiustuste asemel on üks näide toitudest, mis suurendavad rasvapõletust. Vürtsikad maitseained mõjuvad positiivselt ainevahetusele, seepärast kasuta lisaks soolale-piprale toitu valmistades ka tšillipipart, ingverit ja sinepit, et ainevahetusele veel kiirust juurde anda.

Allikas: Expressen.se

loe ja kommenteeri