Kõhulihaste harjutustega kõhurasvast vabaks? (3) 09 Mai

Kurb küll, kuid see ei ole kahjuks võimalik! On fakt, et stress, vähene uni või liigne õlle tarbimine suurendavad kõhu ümbermõõtu. Kuid paraku on fakt ka see, et isegi sada kõhulihaste harjutust päevas ei aita sul sellisel juhul tekkinud ümbermõõtu kahandada. Kuid ära lase pead norgu - lahendus on olemas.

Et koormava kõhurasvani jõuda, tuleb sul sisse söödud energia hulka vähendada s.t. kulutada rohkem kaloreid kui tarbid. Sest just nii hakkab rasv su kehalt sulama. Kõhulihaseharjutused mõjutavad aga su kõhu hoiakut ja nii ka kogu keha hoiakut. Kui suudad treenida alumisi kõhulihaseid, suudavad need kõhtu n-ö sisse suruda ning sind sirgemana hoida. Tulemus: sa näed välja saledam ning sageli ka kuni 3-4 cm pikem.

Kena “rannavalve” kõhtu ei ole võimalik aga ainult näljutamisega saavutada. Mida selleks vajad?

  1. Piisavat lihasmassi: saavutatav vaid kõhulihaseid treenides. Raskusaste on nii suur, et sa ei suuda neid korraga sooritada rohkem kui vaid 10-10 korda järjest.
  2. Pead võtma piisavalt kaalust alla, et sinu kõhulihased tuleksid nähtavale. Naiste puhul peaks keha rasvaprotsent olema veidi alla 20 ning peaksid evima ka piisavalt kõhulihaseid. Meeste keha rasvaprotsent peaks olema ca 15.

Nähtav „pesulaud“ on võimalik saavutada naistel, kelle rasvaprotsent on alla 15 ja meestel alla 10. Samal ajal on naiste keskmine rasvaprotsent (sõltuvalt vanusest) 25-30 ja meestel 15-20.

Allikas: iform.se

loe ja kommenteeri