Regulaarne treening vähendab külmetuse ohtu (1) 21 Dets

Talvine treening

Üks parimaid viise külmetusest hoidumiseks on treening. Hiljutine uuring näitas, et treenival inimesel on vähem külmetusi ning kui ka jääb haigeks, siis põeb ta need kergemalt läbi, kirjutab uudistebüroo TT.

Grupp ameerika teadlasi jõudsid selle järelduseni, kui analüüsisid 1000 inimese treenimissagedust ning haigestumise hulka 12 nädala jooksul. Uuringu tulemusest on ilmselge, et neil, kes treenisid vähemalt viis korda nädalas, oli poole vähem haiguspäevi võrreldes minimaalselt treeninutega. Lisaks möödus aktiivsetel treenijatel külmetushaigus kergemini ja kiiremini.

Sarnaseid uuringuid on läbi viidud ka Rootsis ning need on näidanud samalaadset tulemust. Füüsiline aktiivsus toetab tervist – vererõhk langeb, süda tugevneb, veresuhkru tase paraneb ning nagu välja tuleb, siis tugevdab ka immuunsussüsteemi. Eriti headeks spordialadeks peetakse ujumist, jooksmist ja kiirkõndi ehk spordialasid, mida tehes pulss tõuseb kõrgele. Näiteks ka kepikõnd, jalgrattasõit või aiatöö. Soovitav füüsiline aktiivsus on vähemalt pooltund päevas.

loe ja kommenteeri