Töötajad peaks tööajal treenima 14 Sep

Kohustuslik treening tööajal võib muuta töö tegemise efektiivsemaks, näitab Stockholmi Ülikooli ning Karolinska Instituudi poolt läbi viidud uurimus.

Teadlased jälgisid 200 Stockholmi hambaravitöötajat, kelle tööajas oli ka füüsiline aktiivsus. Mõte lisada tööaja sisse treening, tuli töötajate hulgas läbi viidud töökeskkonna uuringus. Võeti vastu otsus, et treening tööajal on kohustuslik. Uuringu esimeses etapis, mis lõppes 2008, uuriti treeningu mõju konkreetsetele isikutele. Tulemuseks oli, et haiguspäevade arv vähenes 21 protsenti. Teises etapis uuriti treeningu mõju organisatsioonile ehk töötajate produktiivsusele, kas see on vähenenud, suurenenud või jäänud samaks.

Teise etapi tulemus näitas, et töötajad suutsid teenindada rohkem patsiente kui aasta varem samal ajal, enne treeningute sisse viimist, kuigi töötunde oli vähem, kirjutab uuringu juht teadlane Ulrika von Thiele Schwarz.

Uuringus osales kaks gruppi. Üks grupp sai kohustuslikud treeningud, teine ei saanud treeninguid, vaid selle asemel lühendatud tööaja. Kolmas grupp ei saanud ei treeninguid ega ka lühendatud tööaega. Gruppide tulemusi võrreldes nähti, et nii see grupp, kes sai kohtustulikke treeninguid kui ka need, kel lühendati tööaega, olid produktiivsemad. Treeninggrupp tundis lisaks, et nad suutsid rohkem tööd teha ning neil oli parem suutlikus.

Oluline oli, et treening oli kõikidele kohustuslik, mille tõttu liigutasid end ka need, kes muidu ei treeni. Lisaks oli haiguspäevi vähem, mis võimaldas teha ära rohkem tööd. Seega on treeningu võimaldamine tööajal tööandjale pigem kokkuhoid kui kulu.

Allikas: suntliv.nu

loe ja kommenteeri