Treenimisega alustamiseks ei ole kunagi liiga hilja 08 Jun

Foto: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

Head uudised laiskadele ja tugitoolisportlastele – treeningutega alustamiseks ei ole kunagi liiga hilja, kui tahad pikendada oma võimalusi pikemaks ja tervemaks eluks. Lihtsalt efekt ei avaldu koheselt, kirjutab hd.se.

Kuulud sa nende hulka, kes veedavad liiga palju tunde päevast diivanil, samal ajal oma tervise pärast muret tundes? Aeg on härjal sarvist haarata ning treeningutega alustada. Alustades treenimist parandad nimelt tõenäosust kauem elada, näitab Uppsala ülikoolis läbi viidud uurimus.

1970ndatest aastatest alates on uurijad jälginud Uppsalas elava 2000 mehe elu. Uuringu alguses olid mehed 50 aastased ning paari aasta pärast võisid uurijad tõdeda, et 50-60 eluaasta vahel oma füüsilist aktiivsust suurendanud mehed vähendasid poole võrra oma suremust. Kuid tervislikum eluviis ei avaldanud kohest mõju. Esimeste treeninguga alustatud aastate järel ei olnud treeningul veel mõju, kuid seejärel vähenes suremuse näitaja võrdväärseks nende meestega, kes olid olnud kogu elu füüsiliselt aktiivsed.

loe ja kommenteeri