Treening kodus 11 Veeb

Paljudel inimestel on raske leida treeningu jaoks aega. Et trenni mineku-tuleku jaoks niigi hinnalist aega ei kuluks, on kõige lihtsam treenida kodus. Miks mitte pärast laste magama panemist rullida lahti treeningmatt, võtta oma tasakaaulupall ja mõned hantlid.

Tavaliselt trenni sel kellaajal enam ei läheks ning lapsevankriga lumes ukerdades ka trenni eriti ei kipu, kuid kodus leiab selle väikese aja ikka. Üks hea võimalus on ka populaarne televiisorimäng WiiFit, mis jagab kodus treenijale ka vajalikke nõuandeid ja toetab eduka sooritamise puhul. WiiFit ja WiiSport võimaldavad määrata erinevaid seadeid ning treenida erinevaid treeningvorme. Näiteks korvpall, jooks, jõutreening, tants, jooga. Kui sooritada kõik harjutused õigesti, võtab see võhmale, kuid annab ka tulemuse. Kui kulutada kasvõi 20 minutit iga päev kodusele treeningule, on peagi kindlasti ka mõju märgata. Seda loomulikult juhul, kui treeninguga kadunud kaloreid topelt tagasi ei söö.

Igaüks leiab need viis minutit päevas, et kodus kasvõi kõhulihase harjutusi teha. Väga paljud kõhud ja seljad oleksid koduste treeningminutite eest tänulikud. Lühike treening iga päev on kasulikum kui üks väga koormav treening nädalas.

Hea algus on näiteks 20 kõhulihaseharjutust ning 20 väljaastet iga päev. Kui kodus on veel tasakaalupall, on see eriti hea. Pallil on võimalik lihtsalt treenida suuri lihasgruppe. Heaks treeninguks kodus on ka jooga. Enamik jooga-raamatuid ja DVD-sid sisaldavad korralikke juhendeid iseseisvaks treeninguks. Jooga võib olla nii rahulik ja rahustav (yin jooga) või aktiivne ja rasva põletav (ashtanga).

Koduse treeningu suurim miinus on seltskonna puudumine. Teistega koos treenimine motiveerib ning äratab võistlusmomendi. Saades aga harjumuseks iga päev 10-20 minutit kodus treenida võib üsna kindel olla, et sellest harjumusest on kerge kinni pidada ning raske leida põhjust, miks trenni ei saa minna.

Allikas: svd.se

 

loe ja kommenteeri