Treeningutega alustamisel tuleb ettevaatlik olla 25 Jaan

Lubasid endale aastavahetusel, et alustad regulaarse treenimisega? Väga hea, kuid võta rahulikult ning kiirusta aeglaselt.

Peamine viga, mida treeningutega alustamisel tehakse, on liiga kõrged eesmärgid ning üleliia suure koormusega alustamine. Nii võid end vigastada, kaob huvi ning motivatsioon. Uusaastalubaduse täitmiseks ei ole see just hea algus. Selle asemel, et täiskäigul neli korda nädalas treeningutega alustada, võta rahulikult - esialgu kaks korda nädalas, tõstes järk-järgult koormusi.

Lisaks vajab keha treeningute vahepeal puhkust, sest lihased ei moodustu mitte treenides, vaid puhkeolekus. Kui treenida ühte lihasgruppi vähemalt kaks korda nädalas ning selle vahele ei jäeta 48-tunnist pausi, on tulemus suurenenud musklite asemel pigem negatiivne.

Kõige olulisem punkt on õige toitumine - tuleb süüa tervislikult ning õigetes kogustes. Kui süüa liigselt süsivesikuid, võtad kaalus juurde; kui süüa liiga vähe, on tulemus vastupidine. Keha vajab korralikuks toimimiseks ning lihaste kasvatamiseks nii valke, rasvu kui süsivesikuid. Seega on mitmekülgsus väga oluline.

Vaheldus ja mitmekülgsus on oluline ka treeningutes. Ära käi üksnes jõusaalis, korrates ka seal samasid harjutusi. Tee ühel päeval näiteks jõudu, teisel vastupidavust, kolmandal mine niisama jalutama, et järgmisel päeval hoopis sõpradega võrkpalli mängida.

loe ja kommenteeri