Treppidest alla, kaalust alla 21 Okt

TrepikõndNüüd võid kergendatult hingata. Oma keha tervise hüvanguks ei pea treppidest üles käima, ka alla tulemine läheb tõhusa treeningu reale kirja nagu ka mägedest ja küngastest alla tulemine. Nimelt on Austria teadlased jõudnud oma uurimuses tulemuseni, et allapoole tulemine vähendab kehakaalu, langetab veresuhkru taset ning mis peamine, ei aja nii higistama.

Meditsiiniprofessor Heinz Drexel saatis 92 ülekaalulist inimest mägedetreeningule Austria Alpidesse. Kuid selle asemel, et lasta neil mägedest üles ronida, said nad sõita liftiga üles ning hoopis alla kõndida ning seda kolm korda nädalas. Jalutuskäik mäest alla võttis aega vaid veerand tundi, kuid andis sellest hoolimata ootamatult positiivseid tulemusi. Need, kes polnud kunagi varem treeninud, langetasid oma veresuhkru taset märkimisväärselt, vererasvad muutusid paremaks ning kaal langes võrreldes nendega, kes jalutuskäikudel ei osalenud. Uurimuse autori Heinz Drexeli arvates on see hea võimalus treeningut alustada inimestel, kes sellega muidu sõbrad ei ole.

Kui pole mägesid käepärast, sobib hästi ka lift kõrgemaile korrusele või mäkke viiv buss, sest siis on hea võimalus alustada alla tulemisega. Teadlase arvates sobib see treening hästi südamehaigetele, diabeetikutele ning suure ülekaaluga inimestele, kel muidu on raske sobivat treeningut leida. Alla tulemist treenides inimene hingab kergemini, kergem on treenida ning ka higistamine on väiksem, leidis Heinz Drexel.

Allikas: Aftonbladet.se

loe ja kommenteeri