Unusta spordiklubi, mine jalutama 17 Sep

Foto: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

Foto: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

Kui soovid end hästi tunda, unusta spordiklubi ning mine selle asemel jalutama. Jalutuskäik või jooksuring looduses on tervisele tunduvalt kasulikum. Nii vähemalt näitab inglismaa University of Bangor poolt läbi viidud uurimus, et kõik värskes õhus toimuvad treeningud on paremad tervisele kui kaalupommide tõstmine ning lintidel jooksmine umbses ruumis.

Jalutuskäik või mõni muu treening looduses teeb meid rõõmsamaks, annab rohkem energiat ning aitab kergemini keskenduda, kirjutab Daily Mail.

Uuring näitas, et roheluses treenivad inimesed tundsid end paremini kui need, kelle jooksuring käis suurlinna tänavatel.

Seepärast levivad Euroopas viimasel ajal ka välispordisaalid, mis sisaldavad samasuguseid jõusaaliseadmeid nagu sisesaalid. See pakub head võimalust enne jooksuringi või jalutuskäigu lõpetamisel treenida veidi ka jõumasinatel.
Eeskuju välitreeningu seadmeteks on tulnud Hiinast, kus välitreeningu seadmeid on parkides, turgudel ning ka väikestes elurajoonides.

Lisaks treeningule aitab see ka vananemist aeglustada, sest liikuvus paraneb nagu ka kordinatsioon ning lihaste olukord. Tugev keha võimaldab inimesel aga kauem ise oma eluga toime tulla.
Ka Eestis on välitreeniguteks sobivad seadmed hakanud levima. Heaks näiteks on Mustamäel Kullo keskuse kõrval asuv Löwenruh park, kus vanemad saavad pärast jooksuringi oma lihaseid treenida samal ajal kui pisemad mänguväljakul tasakaalu ja osavust harjutavad.

loe ja kommenteeri