Unustasid puhkuse ajal treenimise? 22 Aug

Aeg on naasta suviste grillipidude juurest halli argipäeva ning alustada uuesti treeningutega.

Suvine vabadus, sõpradega kohtumine ning nautlemine on küll mõnus, kuid tihti ei jää kõige selle kõrval treeninguteks just palju aega. Paljud on nüüdseks tagasi tööle jõudnud, sestap oleks aeg alustada taas tavapärase treeninguga. Kuigi laste ja koduste toimetuste kõrvalt tundub, et trenniks ei jää aega, siis annab trenn tegelikult jõudu ja lisaenergiat ning kokkuvõttes võidad trennist rohkem, kui sellele aega kulutad.

Kui soovid alustada igapäevase liikumisega, piisab 30 minutist iga päev. Kui soovid treenida harvem, näiteks 3-4 korda nädalas, siis on soovitav treenida 45 minutit või 1 tund. Oluline on harjuda treeningrutiiniga.

Selleks, et treening ei muutuks igavaks, vaheta võimalikult palju alasid. Proovi iga nädal treenida nii vastupidavust kui ka jõudu. Kasulik oleks sobitada treening igapäevase tegevusega, et see ajaliselt kõige paremini sobiks. Olgu selleks siis jalgrattaga tööle sõitmine, jooksmine lõunapausil või ujumine hommikul enne tööle minekut. Piisab 30 minutist, kui panustad kvaliteedile, mitte kvantiteedile.

Alusta alguses rahulikumalt, ära võta liiga suuri koormusi, sest muidu on vigastuse- ja väsimuseoht suurem.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri