Valged õhtud kutsuvad liikuma 19 Jun

Nüüd, kus valge aeg kestab kauem, on palju lihtsam päevas soovituslikud 30 minutit liikuda. Talvise lume ja lörtsiga tuleb end välja minekuks sundida, kuid praeguse ilmaga on liikumine puhas lõbu.

Erinevad uuringud on näidanud, et igapäevane liikumine värskes õhus mõjub meie tervisele kõige paremini: see aitab ülekaalu ja depressiooni vastu, ennetab rinnavähki, diabeeti ja dementsust ning tagab madalama vererõhu.

Targasti teevad need, kes ühistransporti kas või osaliselt füüsilise liikumisega asendada püüavad, sõites näiteks rattaga tööle või kõndides mõne peatusevahe jalgsi. Mõõdukas füüsiline pingutus ei nõua hiljem duši all käimist.

Jalutuskäik kaaslasega annab võimaluse rääkida asjadest, mis muidu kiirustades ära ununevad. Pealegi pole kepikõnnil tempo nii kõrge, et see rääkida ei võimaldaks, erinevalt näiteks jooksmisest. Mida kiiremini kõnnite, seda kõrgem on pulss. Pole vahet, kas läbida 5 km joostes või kiirkõnniga, sest kaloreid kulub sama palju, kuid kõndimine kestab ajaliselt rohkem.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri