Aedviljatekil küpsenud kana 11 Aug

RETSEPT: Kuna ilm on kohati juba sügisele viitav, on aeg ka pisut toekamate toitude peale mõelda. Ent ka toekas roog võib olla kerge. Aedviljatekil lebav kana on just selline, mõnusalt soe ja kerge suutäis.

  • 200 g (jupike) sellerit
  • 1 pastinaak
  • 3 porgandit
  • 5 küüslauguküünt
  • 2 punast sibulat
  • 2 tavalist sibulat
  • 4 broileri naturaalset suurt koiba või rinnafileed
  • 1 tl soola
  • 1 tl musta- või valget pipart
  • 2 spl õli
  • 1 tl tüümiani (kuivatatuna)

Kooi ja lõika sibulat suurteks tükkideks. Koori ka küüslauk, vajuta noaga laiaks ning haki peeneks. Lõika porgandid ja pastinaak pikkupidi nelja ossa. Tükelda seller ning vala kõik õlitatud aedviljad ahjuvormi ning tõsta lihatükid kõige peale. Puista kõige lõpuks soola, pipart ja tüümiani. Soovikorral piserda toitu enne ahju panekut veel õliga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

Energia/portsjon: 219 kcal

loe ja kommenteeri